2013. 11. 06

IDENTITÁS

IDENTITÁS

Az egyéni és közösségi identitás kérdése a TANDEM programjainak kialakításának az alapja - a téma tehát úgy is fogalmazhatnánk,hogy kulcstémánk. Az előadásokkal egy számunkra új formába öntjük mindazt, amit ebben a témában fontosnak gondolunk. Az előadássorozat CÉLJA: Új látószögek nyitása az emberi kapcsolatokkal és az identitással kapcsolatos témákban szlovákiai magyar fiatal értelmiségiek interaktív előadása útján. 

TÉMA & ELŐADÓK: Az emberi kapcsolatok három fontos elemét járjuk körül az egyes előadásokban:

NYELV: az emberi kapcsolatok alapvető közvetítő eszköze és az egyéni identitás egyik fontos meghatározója. Külföldi tapasztalatairól és tandemes csoportvezetői felismeréseiről RABEC ISTVÁN, nyelvész számol be.

EMBER: az emberi kapcsolatok létrehozója és alapfeltétele. HORVÁTH MOLNÁR ANDREA, gyakorló pszichológus, csoportvezető és édesanya újfajta megközelítésbe helyezi azt, hogy miként is érthető meg a posztmodern ember lelke.  

STÍLUS: az emberi kapcsolatok minőségének egyik meghatározója a benne lévő emberek kommunikációs stílusa. A kommunikáció építő és romboló jellegére mutat rá előadásában URBÁN PÉTER, tréner.

Az előadások alatt a MODERÁTOR szerepét Hodossy Katalin tölti be, aki fogadja és felvezeti az előadókat a közönség számára. 

Az első előadásra 2013. november 16-án, szombaton kerül sor 18:00-tól. 

Helyszín: az NFG Klub, a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ épületében, bejárat az épület mögött parkoló felől (térkép).

Médiahír a programról, és itt is. 

Image

Image

Image

Mellékletek
Image
Az első előadás plakátja
Image
A második előadás plakátja
Image
A harmadik előadás plakátja