Hogyan dolgozunk?

TRÉNINGEK

Az iskolában megszokott ismeret-átadás helyett nem formális módszerekkel dolgozunk, annak érdekében, hogy az elméleti háttér átadása mellett élményalapú közös tanulás valósuljon meg. Ez a csoportos munkamódszer ad lehetőséget a résztvevőink többszintű fejlődésére: az ismeretek mellett készségfejlesztésre és szemléletformálásra is sor kerül. Fontos számunkra a gyakorlatiasság, a tapasztalat és a résztvevők biztonságos környezetben, mégis komfort zónán kívül történő fejlesztése.

 

MŰHELYMUNKA 

A műhelymunkák, avagy workshopok előnye, hogy a résztvevők kóstolót kapnak egy adott témából, lehetőséget arra, hogy a résztvevők aktív részvételével tapasztaltcserére, ismeretek megosztására kerüljön sor, amely gondolatébresztőként vagy egy későbbi hosszabb távú tréning alapjául szolgálhat.

 

TANÁCSADÁS (COACHING, SZUPERVÍZIÓ) 

A tanácsadás műfaja számunkra egy olyan egyéni fejlődési formát jelent, amelyben lehetőség nyílik specifikus tanulási célok mentén személyiségfejlesztésre, az adott élethelyzetből való sikeres továbblépésre nyílik lehetőség. Legyen az karriertanácsadás, pályaorientációs tanácsadás, egyéni életvezetési coaching, vagy pedagógusoknak, vezetőknek szóló szupervíziós alkalmak, a tanácsadás egy kiváló elmélyülési és fejlődési lehetőséget kínáló, egyéni igényekre szabott munkaformát biztosít.

 

ELŐADÁSOK

Jellemzően olyan témákban tartunk gondolatébresztő előadásokat, amelyekre missziónkként tekintünk avagy fontosaknak tartjuk, hogy az emberek tudatosan foglalkozzanak. Elsősorban az ismeretátadás, az inspirálás és a gondolatébresztés vezérel minket, amelyekhez az interkatív előadásformát párosítjuk. Egyaránt dolgozunk együtt már ismert előadókkal, akik széles körben elismert szakértői a témának és szívesen osztjuk meg a saját tudásunkat is kiselőadások, de akár egyetemi kurzus formájában is.

 

KUTATÁS

Kutatásaink során olyan kérdéseket feszegetünk, amelyek a szlovákiai magyarságot érintő jövőbemutató kérdésekre tudnak választ adni. Kvalitatív és kvatitatív kutatásokat egyaránt végzünk önkénteseink segítségével.

 

SEGÉDANYAGOK, KIADVÁNYOK

A szakmai ismeretek széles körben való terjesztésének céljával foglalkozunk szakmai anyagok, kiadványok fejlesztésével. Tréningjeink során átadott ismeretanyagokat felölelő segédanyagainkat többnyire a tréningek végeztével jutatjuk el résztvevőinkhez elektronikus formában, míg nyomtatott kiadványaink műhelymunka keretén belül juttatjuk el.

ukf_2015_ej_3