Az élet játék 2022

Élménykonferencia (nem csak) pedagógusoknak

AEJ2022

A jelenlét megtartó ereje

Idén késő ősszel, november 17-én újra élőben valósítjuk meg a TANDEM Élménykonferenciáját, amelyet pedagógusok, ifjúságsegítők, csoportokkal foglalkozók és minden segítő szakmában tevékenykedő kollégánk számára hívunk életre, immár negyedik alkalommal. 

2019-ben azzal a szándékkal szerveztük meg ezt a programot, hogy a TANDEM tizedik szülinapja kapcsán mi adjunk ajándékot - lelkesítést, motivációt, szakmai tudást - mindazon pedagógusoknak és hozzánk hasonló területen dolgozó szakembernek, akikkel az addigi években kapcsolódtunk a munkánk során. Idén, három évvel később, a sok online tanulás és találkozás után hiszünk benne, hogy a legnagyobb ajándéka az lesz a konferenciának, hogy újra élőben találkozhatunk és megvalósulhatnak azok az összekacsintások, kézfogások, ölelések, közös játékélmények és beszélgetések, amelyekről az elmúlt években lemondtunk, az egészségünk védelmében. 

Az elmúlt két év nem múlt el nyomtalanul, rengeteget formált rajtunk emberileg, megtépázta és átírta a közösségeinket, talán mások lettek az egyéni és közös prioritásaink, ugyanakkor fontos tapasztalásokon és tanulásokon is mentünk keresztül a pandémia évei alatt. És mindazon társadalmi folyamatok, amelyek ezen felül zajlanak körülöttünk, még inkább értékessé teszik a személyes jelenlét megtartó erejét, azt, hogy töltődni tudjunk egymás figyelméből, támogatásából, visszajelzéseiből, tapasztalatából. Hogy tudjuk, hogy a szakmai és személyes küldetésünkkel nem vagyunk egyedül. 
Ennek megfelelően választottuk idén a konferencia mottóját igyekeztünk úgy alakítani a programot, hogy a színes módszertani kínálat mellett a személyes-szakmai identitásukban is töltődhessenek mindazok, akik velünk tartanak. Hogy legyen lehetőség a tanulásra, az iskolába/csoportokkal való munkába elvihető módszerek megismerésére, de az önfeledt játékra, kreatív alkotásra, lelki felfrissülésre is. 

A nap menetéről: 

A nyitó nagycsoportos blokkban egy napindító ráhangolódás után a plenáris nagyelőadás következik, ez után pedig 3 idősávban 5-5 párhuzamosan zajló workshop közül választhatnak a résztvevők, összesen tehát 15 különböző programot kínálunk, amelyből mindenki az regisztrációja beküldésekor állítja össze az egyéni „órarendjét”. 

Az első workhop-sáv után ebédszünet következik, amely nem központilag szervezett, de a távolabbról érkezők számára tudunk ajánlani többféle, a helyszínünktől sétatávra található éttermet. 

A délutáni részben két workshop-sáv valósul meg, amelyeket egy nagycsoportos összegzés követ majd, a napunk megkoronázásaként pedig egy színházi előadásban lehet majd részünk a City Reboot Polgári Társulás jóvoltából.

A nap folyamán bízunk benne, hogy lesz lehetőség a kötetlen találkozásokra is, emellett pedig elérhetőek lesznek a TANDEM eddigi kiadványa, az Élet Játék című, osztályfőnököknek szóló kiadványaink, Az osztályfőnök szerepe 1 és 2. kötetünk, valamint az Életmesék sorozat eddig megjelent kötetei. De készülünk még más meglepetésekkel is – ezek meghirdetésével a következő hetekben jelentkezünk.

A konferencia helyszíne: Komárom, Danubius konferenciaközpont


REGISZTRÁCIÓ

A rendezvényre való regisztráció két lépésből áll, az első a jelentkezési űrlap kitöltése, a másik pedig a részvételi díj befizetése. Mindkettő határideje 2022. november 14. hétfő.

Részvételi díj: 25 EUR
Kedvezményes részvételi díj egyetemisták számára 15 EUR

  • A TANDEM,n.o. bankszámlaszáma: SK7302000000002659482553
  • SWIFT kód: SUBASKBX
  • Egyedi azonosító / variabilný symbol: 20221117
  • A megjegyzésben a teljes nevet kérjük feltüntetni!

👉 Jelentkezési űrlap

A felmerülő kérdésekkel keressék bátran Molnár Kriszta koordinátort (molnar.kriszta@tandemno.sk, +421 907 29 67 64)


PROGRAM

8:00 - 8:30 Érkezés, regisztráció, találkozások

8:30 - 9:00 Nyitó nagycsoport

9:00 - 10:15 - Plenáris előadás.

10:15 - 10:30 - kávészünet

10:30 - 12:00 – 1. Workshop-sáv

(figyelem! Nem ugyanaz, mint a következő idősávban azonos címmel meghirdetett workshop. A kettő egymástól független, nem folytatása és előfeltétele egyik a másiknak.)

12:00 - 13:30 – Ebédszünet

13:30 - 15:00 – 2. Workshop-sáv

(figyelem! Nem ugyanaz, mint az előző idősávban azonos címmel meghirdetett workshop. A kettő egymástól független, nem folytatása és előfeltétele egyik a másiknak.)

15:00 - 15:30 - Kávészünet

15:30 - 17:00 - 3. Workshop-sáv

17:00 - 17:30 - Nagycsoportos összegzés

17:30 - 19:00 – SZÍNHÁZ:


Rólunk

TANDEM

A TANDEM, n. o.  egy fejlesztő és képző nonprofit szervezet, amely 2009 augusztusában alakult Pozsonyban. A TANDEM megnevezés egy mozaikszó. Minden betű egy-egy általunk képviselt értéknek felel meg.

  • T mint TUDATOS
  • A mint ALTERNATÍV
  • N mint NEM FORMÁLIS
  • D mint DINAMIKUS
  • E mint EMBERKÖZPONTÚ
  • M mint MEGERŐSÍTŐ

Tizenhárom éve vagyunk jelen a szlovákiai magyar civil szférában és oktatási közegben, szakembereink a humanisztikus pszichológia, szervezetfejlesztés, coaching és pályaválasztási tanácsadás területein rendelkeznek különféle képzettséggel és gyakorlati tapasztalattal, képzői körünk több tagja dolgozik pedagógusként. Az iskolarendszer különböző szegmenseiben volt alkalmunk már kipróbálni magunkat a diákoknak és tanároknak szóló alapiskolás képzésektől az egyetemi kurzuson való oktatói jelenlétig. Hiszünk benne, hogy az általunk képviselt szemléletmódnak és a nem-formális módszereknek helyük van a hagyományos oktatás kereteink belül is, és hogy ezek átadásával gazdagítani tudjuk az ott dolgozók munkáját és jobbá tenni az életminőségét.

Partnereink:

Partnerek

Támogatónk:

Kultminor

 A program megvalósulását a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.