Az vagy, amit teszel! – A Hősök Tere Alapítvány pedagógusok számára kifejlesztett programjának bemutatása

Image

Koch-Zuberecz Dóra, Hősök Tere Alapítvány

Koch-Zuberecz Dóra vagyok a Hősök Tere Alapítvány trénere. Coachként, kommunikációs szakemberként dolgozom, amelyet hivatásként élek meg, emellett pszichológus hallgatóként igyekeszem a tudásomat mélyíteni. A pedagógusokhoz nem csak az alapítványi munkám és saját egyetemi tanulmányaim során kapcsolódom, hanem a három iskolás gyermekem miatt is részesei az életemnek. Így több szempontból is nagyon motiváló feladat a munkámban, hogy a pedagógusokat segítsem, támogassam, kifejezve ezzel is elismerésemet irántuk. A tréningjeink, workshopjaink gyakorlati hasznát, pedig a saját bőrömön tapasztalom nap, mint nap anyaként is. A Hősök Tere Alapítvány célkitűzései és az ügy, amit képvisel, maximálisan egybeforr nem csak tréneri, de magánemberként is fontosnak tartott értékeimmel.

Mi abban hiszünk, hogy a hétköznapi hősök olyan hétköznapi emberek, akik tudnak és akarnak cselekedni másokért, mert elhiszik, hogy hatással vannak környezetükre és tudják, hogyan győzhetik le azokat a mentális akadályokat, amelyeket a tudatalattink kifogásként használ, amikor helyzet van. Hisznek a saját fejlődésükben és abban, hogy ezáltal a környezetüket is meg tudják változtatni. Kik lehetnek korunk legnagyobb hétköznapi hősei, ha nem a pedagógusok?! 

Az előadás felvillantja azokat a témákat és módszereket, amelyekben pedagógusoknak, diákoknak, szülőknek a Hősök Tere Alapítvány megtanítja:

  • Hogyan gondolkozz önmagadról, hogy a fejlődés útjára léphess a growth mindset (fejlődésfókuszú szemlélet) segítségével
  • Hogyan tudatosítsd és győzd le a benned rejlő cselekvési gátakat, hogy ne maradj bámészkodó 
  • Hogyan szabadulj meg a mélyen megbúvó sztereotípiáktól és előítéletektől, hogy objektíven alkothass véleményt és erre ösztönözz másokat is.

A tréningjeink abban segítenek, hogy a pedagógusokat és rajtuk keresztül a fiatalokat felelősségvállaló, pozitív gondolkodásmóddal bíró, kitartóbb emberekké formáljuk, akik erőfeszítéseket tesznek a céljaik elérése érdekében, akik odafigyelnek másokra, észreveszik, ha baj van, és segítenek, amikor arra van szükség.

Az élet játék 2022 – Élménykonferencia (nem csak) pedagógusoknak