„A hegy megmászása felszerelés nélkül” - A felnőtté válás lélektani nehézségei elvált szülők tinédzser gyerekeként - Süll Tamás, előadás

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak

Süll Tamás
Süll Tamás

„A hegy megmászása felszerelés nélkül” - A felnőtté válás lélektani nehézségei elvált szülők tinédzser gyerekeként

Süll Tamás vagyok, lelkész, mentálhigiénés segítő szakember, párkapcsolati tanácsadó, egyetemi tanár, balett-tánc oktató, a ZIPS, n.o. igazgatója, a komáromi Család- és párkapcsolat-segítő központ vezetője. Emberekkel foglalkozom különböző életterületeken, melyekben folyamatosan továbbképzem magam. Feleségemmel öt gyermeket nevelünk.

Mit él át az a gyermek, akinek a szülei éppen válnak? Hogyan befolyásolja ez a tanulási képességeit, a tanuláshoz való hozzáállását, az iskolai viselkedését és teljesítményét? Kell-e az osztályfőnöknek ezzel foglalkoznia, és ha igen, milyen módon tud az osztályfőnök ebben az élethelyzetben segítségére lenni az érintett diáknak? Ezeknek a kérdéseknek a megvizsgálásával szeretnék segíteni a pedagógusoknak abban, hogy jobban megértsék azokat a folyamatokat, melyek a gyermekek lelkében zajlanak a szüleik válása közben, és kihatással vannak az iskolai teljesítményükre is. Felvázolok egy módszertani lehetőséget, melynek köszönhetően egy hosszú távú bizalmi légkört lehet kialakítani a diákok és a pedagógus között.

Létszámkorlát: 12 fő

ZIPS

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak | részletes program és jelentkezés