2023. 04. 27

Megvalósult az EDUBOT projekt első szlovákiai „peer-learning activity” eseménye Komáromban

Megvalósult az EDUBOT projekt első szlovákiai „peer-learning activity” eseménye Komáromban. A 2023. április 26-án megvalósuló rendezvényen 10 pedagógus vett részt, a szervezésben a komáromi regionális mentorközponttal is együttműködtünk.

A „peer-learning activity” vagy más néven „társas tanulási tevékenység” egy olyan módszer, ahol a résztvevők egymást segítik és tanítják a tanulás során. Ez egy interaktív folyamat, amelyen az eseményen résztvevők közötti kölcsönös tudásmegosztás és tapasztalatcsere van előtérben. Esetünkben a PLA szélesebb körű értelmezését alkalmazva, egy adott téma kidolgozását, a tapasztalatok és a tudás megosztását jelenti az oktatási terület szereplői között.

A rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a projekt aktuális terveit a résztvevőknek, visszajelzést kapjunk a szakmai közösségtől, megosszuk tapasztalatainkat és közösen ötleteljünk a digitális tanagyagok felhasználásának lehetőségeiről az oktatásban.

A rendezvény elején Sikula Gábor, a TANDEM, n.o. képviselője köszöntötte a résztvevőket, és röviden ismertette a rendezvény céljait. Ezt követően az EDUBOT projekt bemutatására került sor, majd közös beszélgetés következett az alábbi témakörökben:

  • Digitális tanagyagok használata az oktatásban
  • "Blended learning" módszerek és gyakorlatok
  • A hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatásának támogatása
  • Technikai lehetőségek a digitális tananyagok használatában

A rendezvény az "EduBot – Developing Key Competences Through Blended-Learning Methodology Based on AI Supported Chatbot Technology" projekt keretében valósult meg az Európai Unió támogatásával.

A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak