03. 04. 2023.

Budapesten került sor az EduBot második partnertalálkozójára

Az EduBot projekt keretében az első személyes nemzetközi partnertalálkozóra Budapesten került sor március 30-31-én, ahol jelen voltak a magyarországi Interregió Fórum Egyesület, a lengyelországi Instytut ADN, Romániából Hargita Megye Tanácsa és a RegioNet, valamint a szlovákiai Tandem n.o. képviselői. 

A tanácskozáson a projektpartnerek abban állapodtak meg, hogy a tananyag tesztelése egy pilot projekt keretében történik, körülbelül szeptember-októberben, a tananyag főként az elemi iskola matematika záróvizsgájára összpontosít. Az érintett intézményeket – iskolák, egyetemek, civil szervezetek – online és offline eseményeken tájékoztatják, illetve bevonják őket a tartalomfejlesztésbe. A chatbot technológiát használják a diákokkal való kommunikációra és a széleskörű népszerűsítésre, de elkészül egy honlap is, amely minden hasznos információt tartalmaz majd a projekttel kapcsolatosan, illetve a közösségi média felületeit – Facebook, LinkedIn - is felhasználják az innovatív oktatási módszer megismertetésére és népszerűsítésére. A kommunikációban továbbá hírleveleket és sajtóközleményeket is használnak. 

A partnerek meghatározták azokat a legfontosabb témákat, amelyeket, a hatékony munkavégzés érdekében, a találkozókon érdemes végig beszélni az érintettekkel. Ezek a témák, hogy részt vett-e korábban vegyes tanulási módszertani képzésen, milyen digitális eszközöket használ az oktatáshoz, illetve hogyan választotta ki ezeket, milyen módszerrel integrálja a digitális eszközöket az oktatásban, milyen előnyöket lát jelenleg a vegyes tanulási eszközök használatában, melyek a legnagyobb kihívások és nehézségek.