30. 11. 2022.

Hatalmasat robbant az idei DiNaMit!

November 25-27. között valósult meg a 2022-es DiNaMit projektünk vezetőképző hétvégéje, amelyen idén 6 iskola diákjai vettek részt azzal a céllal, hogy tanuljanak és fejlődjenek olyan területeken, mint az önismeret, a kommunikáció, a csapaton belüli együttműködés és a projektmenedzsment.

A képzés pénteken délután indult a komáromi MARIANUM Egyházi Iskolaközpontban. Az első este legfontosabb célja az ismerkedés és a csapatépítés volt, amelynek a végén a résztvevők egy komoly együttműködést igénylő feladat keretében próbálhatták ki, hogyan is működik a sikeres csapatmunka. Bár fárasztó volt az első este, ez nem akadályozta meg a résztvevőket abban, hogy a képzés után egy izgalmas társasjátékkal zárják a napot.

A szombati nap első nagy témája az önismeret volt, amely egy lényeges eleme a vezetőképzésnek: a diákönkormányzatban betöltött szerepek mellett az egyéni kompetenciák is nagy hangsúlyt kaptak, a személyes fejlődési célkitűzések pedig azt segítették, hogy minél tudatosabb legyen a közös tanulás. Az ebéd után a Diákhálózat képviselői is átvették a terepet, hogy bemutassák a DH és az egyes tagszervezetek tevékenységét, mindez pedig kellő inspirációt adott a diákönkormányzatos programokról való ötleteléshez. A délután programjába emellett néhány kommunikációs gyakorlat is belefért, a tanulással teli nap végéről pedig ezúttal sem hiányozhatott az éjszakába húzódó játékest.

Obrázok
kultmin

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg.