2023. 01. 25

eSAT

Az EU új ifjúsági stratégiája arra ösztönzi a fiatalokat, hogy kezükbe vegyék saját életük irányítását és járuljanak hozzá a társadalom pozitív változásaihoz. Alapot és eszközöket biztosít ahhoz, hogy a fiatalok kerüljék el a szegénységet vagy a társadalmi kirekesztést, és részesüljenek az uniós oktatási, foglalkoztatási vagy képzési lehetőségekből, de sok európai fiatal még mindig nem tud ezekről a lehetőségekről.

Az eSAT projekt fő célja, hogy az EU Ifjúsági Stratégiát érdekfeszítő, izgalmas és érthető módon közvetítse a fiatalok számára egy képregény kidolgozásával. A benne található 4 történetet, 4 vizuális történetmesélésben képzett önkéntesekből álló nemzetközi csapat fogja kidolgozni a következő témákban: Engage, Connect, Empower, a negyediket pedig maguk az önkéntesek választják ki. A képregényt a projekt 4 partnerének nyelvére (bolgár, magyar, román és szlovák) lesz lefordítva, valamint kidolgozása nyomtatott és digitális formátumban is történik.

Ha a képregény elkészül, az önkéntesek aktívan részt vesznek majd annak népszerűsítésében, beépítve azt a partnerek rendszeres tevékenységeibe, hogy hatása eljusson társaikhoz: olyan európai fiatalokhoz, akik még nincsenek tisztában az EU ifjúsági stratégia üzenetével és általa biztosított lehetőségeivel.

A projekt megvalósításával a partnerek arra törekszenek, hogy a számukra elérhető lehetőségek kiterjesztésével és feltárásával képessé tegyék a fiatalokat arra, hogy változást tudjanak elérni a társadalmunkban, fokozzák aktív állampolgárságukat és részvételüket, hozzájárulva ahhoz, hogy a fiatalok elkerüljék a szegénységet vagy a társadalmi kirekesztést, részesülve az uniós oktatási, foglalkoztatási vagy képzési lehetőségekben.

 

Jelentkezési lap

 

 

Image