Életmesék a Zobor-vidékről

„Gyermekkori emlékeink gyakorta nem többek töredékeknél, röpke  pillanatoknál vagy futó találkozásoknál, és ezek együtteséből áll öss- ze az életünk albuma. Ez minden, ami megmaradt nekünk, hogy megérthessük belőle a történetet, amelyet saját magunknak kell elmondanunk arról, hogy kik vagyunk.“  (Edith Eva Eger) 

Nem csak a gyerekkori emlékeikről, hanem az egész életükről kérdezünk  idős férfiakat és nőket immáron hét éve. Kezdtük a Csallóközben, folytattuk Gömörben és Nógrádon, megálltunk Pozsonyban és környékén  majd ellátogattunk a Bodrogközbe és az Ung-vidékre. Jelen kötet a Zobor-vidéki gyűjtésünk eredménye. Több mint 30 személyes beszélgetés  adta a vázát ennek a könyvnek. Vagy úgy is mondhatnánk, hogy több mint 30 életút töredékeinek, röpke pillanatainak, futó találkozásainak az együtteséből állt össze ez a kötet. A Zobor-vidéki történelem-mozaikok.


Könyvünket nem áruljuk klasszikus módon. Az olvasóra bízzuk, mennyit szeretne adni érte. Az így beérkező adományokat a következő kötet megjelenésére fordítjuk.

Az Életmesék kötetek elérhetőek postai úton, vagy személyesen Komáromban, a TANDEM irodában (Duna rakpart 12. - a Danubius kollégium épülete), előzetes egyeztetést követőentandemno@tandemno.sk

Életmesék - Zobor-vidék