Az osztályfőnök szerepe - kézikönyv (nem csak) osztályfőnökök részére

Egy osztályfőnöknek sok mindenhez kell értenie egyszerre. Vezetni az osztályt érintő dokumentációt, ápolni a diákok lelkét, konfliktusokat oldani az osztálytársak között, egyeztetni a kollégákkal az osztályról, tájékoztatni a szülőket és válaszolni a kérdéseikre.

Mi is akkor valójában az osztályfőnök szerepe? Mire érdemes egy pályakezdőnek odafigyelnie? Hogyan tud fejlődni egy osztályfőnök? Mitől lesz valakiből jó osztályfőnök?

Ezeket a kérdéseket járja körbe a kiadvány és próbál szembenézni azokkal az aktuális oktatási-nevelési kihívásokkal, melyek egyre inkább kikerülhetetlenek a 21. század oktatásában. Álhírek, (cyber)bullying, konfliktuskezelés, biztonságos internethasználat, környezettudatosság – hogy csak párat említsünk azok közül a témák közül, amelyekben tíz szakember igyekszik gyakorlatias, könnyen használható eszközöket és módszereket mutatni a pedagógusoknak.


Könyvünket nem áruljuk klasszikus módon: az olvasóra bízzuk, mennyit szeretne adni érte. Az így beérkező adományokat a következő kiadások megjelenésére fordítjuk. A kiadvány, együtt a sorozat korábbi köteteivel elérhető postai úton vagy személyesen Komáromban, a TANDEM irodában.

Az osztályfőnök szerepe - kiadványigénylés

Az osztályfőnök szerepe - kézikönyv (nem csak) osztályfőnökök részére