Tudatosan a digitális világ útvesztőiben – Sikula Gábor, előadás

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak

Sikula Gábor
Sikula Gábor

Tudatosan a digitális világ útvesztőiben - a közösségi hálók és a digitális eszközök hatásai

Sikula Gábor vagyok, pszichológus, coach, tréner, korábban pedig néhány évig alkalmazott informatikát is tanultam a műszaki egyetemen. Több alkalommal vezettem képzéseket és előadásokat a biztonságos internethasználat témájában, középiskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. Fontos téma számomra a tudatosság és a kritikus gondolkodás erősítése, nem csak a diákok körében.

Az utóbbi hónapok változásai új kihívások elé állították a tanárokat és a diákokat egyaránt. Az otthonról történő digitális oktatás előtérbe lépésével azok a diákok is jelentősen több időt töltenek a képernyők előtt, akikre ez korábban nem volt jellemző. A közösségi hálók használata, az okos eszközökkel töltött idő, a különböző játékok és alkalmazások, vagy éppen az interneten elérhető erőszakos és felnőtt tartalmak mind-mind olyan veszélyeket hordoznak magukban, melyek jelentősen befolyásolhatják a gyerekek testi és lelki fejlődését. A tudatos és biztonságos internethasználatra való nevelésben pedig a szülők mellett egyre nagyobb szerepe van az iskolának is.

Ezen az interaktív előadáson körüljárjuk a biztonságos internethasználattal kapcsolatos legfontosabb témákat. Szeretettel várok mindenkit, hogy közösen keressünk utakat az online világ útvesztőjében.

Létszámkorlát: nincs

Tandem

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak | részletes program és jelentkezés