Onlájnolj örömmel! - Végh Orsolya és Szabó Andrea, interaktív előadás

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak 

Végh Orsolya
Végh Orsolya
Szabó Andrea
Szabó Andrea

Onlájnolj örömmel!

„A kis székely faluban, ahol édesapám családja élt, az iskola kapuján van egy fába vésett felirat: 'A tudás gyökerei keserűek, de a gyümölcsei édesek.' Én már hétévesen biztos voltam abban, hogy a felnőtteknek ebben nincs igazuk. Éreztem, hogy amikor a tanulásban örömömet leltem, minden megmaradt a fejemben, viszont amit unalmas volt tanulni, azt hamar el is felejtettem.”   Ez a gondolat Csíkszentmihályi Mihály magyar származású világhírű pszichológustól a FLOW elmélet megalkotójától származik, aki ezt az elvet tudományosan is bizonyította. Hogy lehet ezt megvalósítani a gyakorlatban? Hogy lehet elérni a tanulók szemében a ragyogást? És mindezt ONLINE?

A tapasztalait Végh Orsolya vezetőképző tréner fogja megosztani a résztvevőkkel. Orsi az a tanár, aki nem a diákjait osztályozza, hanem ő maga kap „jegyet“ felnőtt „diákjaitól“. Orsi emellett három fiú édesanyja, így folyamatosan keresi, mivel lehet lelkesíteni ezt az új generációt és figyelemmel kíséri, mennyire sikerül ez az iskoláknak.

Szabó Andrea a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium angol valamint szlovák szakos tanára, a Diákönkormányzat koordinátora, az Edinburgh Hercege Nemzetközi Díj egyik vezetője az iskolán, illetve a gimnazista diákok nevelési tanácsadója.

A bizniszvilág ugyanúgy, mint az iskola, villámgyorsan rákényszerült a világjárvány alatt, hogy az offline-ból átálljon az online működésre. Az interaktív előadás rengeteg gyakorlati tanáccsal látja majd el a résztvevőket az online eszközök használatát illetően, de lesz lehetőség kis csoportokban is megvitatni az ötleteket.

Létszámkorlát: 25 fő

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak | részletes program és jelentkezés