Élményszerű szlovák nyelvtanulás – Bakos Adri, előadás

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak

Bakos Adri
Bakos Adri

Élményszerű szlovák nyelvtanulás

A játék örömet okoz. A játék beszippant, és nem enged.

És ha gyerek vagy, teljesen mellékes, hogy azt az izgalmas kártyajátékot azért tettem eléd, hogy fejlesszem a memóriádat és a logikai gondolkodásodat. És gondolom, az is hidegen hagy, hogy mindezek mellett az állatok megnevezéseit gyakorlod tárgyesetben. Ráadásul, szlovákul.

„Úgysem fog megszólalni szlovákul, de azért tegyünk egy próbát.”

Tettünk egy próbát. És a negyedikes nagyfiú tényleg egész órán nem szólalt meg. De figyelt. Figyelte, ahogy a többiek életre-halálra megküzdenek minden egyes kártyáért.

Aztán tettünk még egy próbát, mert „a gyerek jönni akart”. És visszafogottan ugyan, de csatlakozott a játékhoz.

A harmadik próbán Attila megérkezett. Vagányan, huncut csillogással a szemében. És olyan meggyőzően füllentette a másik gyerek szemébe, hogy „Nemám psa.”, mintha csak magyarul olvasta volna.

A játék beszippant. És nem enged. Megszűnnek a nyelvi gátlások, megszűnik a külvilág létezni. Csak úgy, mint amikor egy jó történetet hallgatunk. Gazdagabbak leszünk. Élményekkel, tudással. És az ilyen módon tálalt tudást nem lehet egykönnyen elfelejteni.

Az előadásomban arról fogok beszélni, hogyan alkalmazhatjuk a játékokat és a történeteket iskolában vagy otthon úgy, hogy vizuális eszközök segítségével növeljük a nyelv elsajátításának hatékonyságát.

Létszámkorlát: nincs

Szlovákul játékosan

Az élet játék - élménykonferencia nem csak pedagógusoknak | részletes program és jelentkezés