2016. 10. 19

Újra elindult a felelős és tenniakró diákok képzése, avagy a DiNaMit

dinamit hétvége

2016 őszén újra robban a DiNaMit, a TANDEM és a Diákhálózat közös programja, mely már tizedik éve nyújt fejlődési lehetőséget középiskolás diákoknak. Azoknak, akik hiszik azt, hogy az iskolájuk diákéletébe van beleszólásuk, ezért vagy egy diákönkormányzat létrehozását, vagy a meglevő diákönkormányzat felpezsdítését szorgalmaznák.

Október 14-én három iskola diákjai kezdték el összerakni az idei DiNaMit alkatrészeit, hogy saját iskolájukban tudják azt a megszerzett tudást, tapasztalatot és motivációt berobbantani a diákéletbe, amire a képzések során szert tesznek. A komáromi Selye János Gimnázium, a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium lelkes diákjai Alistálon vettek részt az első háromnapos alkalmon.

A három nap leforgása alatt a műhelymunkák során a résztvevők az önismereti munka mellett közelebb kerültek egymáshoz saját csapatukon és a nagy csapaton belül is. Ez nagyban segítette a fejlődési irányok felkutatását, mellyel a továbbiakban mélyrehatóbban is tudnak majd foglalkozni egyénileg és a csapaton belül is a diákok.

A TANDEM és a Diákhálózat nem titkolt célja, hogy az inspiráció és szervezeti fejlődés mellett a programban résztvevő diákok felelősségteljes állampolgárrá válását is segítsék, és hogy a jövőben nyitottabbak legyenek a szélesebb közösségi és társadalmi ügyek iránt is.

A képzés a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.