2015. 08. 25

Trénerképzőt tartottunk Karván

Augusztus 21-23. között trénerképzőt tartottunk Karván.

A tizenkilenc résztvevő olyan fiatalok közül került ki, akik ifjúsági csoportokban, fiatalokkal, civil szervezetekben tevékenykednek, és érdeklődnek a nem formális képzések, tréningek, önismereti munka iránt.

A képzésen a sajátélmény módszerével, az egyes tréningtechnikák kipróbálásával, és ezek elméleti hátterével foglalkozhattak a résztvevők. Belekóstolhattak a csoport működésének fázisaiba, külön figyelemmel a csoport észlelésére, a folyamatelemzésre. Emellett kipróbálhatták a pszichodráma egyes módszereit, mindezekkel dolgozva vezetői önismeretükön és készségeiken.

A csoportmunkán kívül a reggeli indító, és esti záró program lehetőséget nyújtott a bátor résztvevőknek, hogy kipróbálják magukat csoportvezetőként is.

A szombat este egyik programpontja a szervezet bemutatása, szerkezeti áttekintése volt, hiszen a hétvége egyik célja, hogy szerveztünk tevékenységébe kapcsolódási lehetőséget nyújtson. Ezen felül lehetőségük nyílt kérdezni a szervezet vezetőitől, és a képzői kör tagjaitól.

A képzés egyik nagy előnye, hogy a résztvevők nem csak csoportvezetésben, hanem a mindennapi élet szituációiban is hasznosíthatják az itt megtanultakat, kommunikációban, helyzetfelismerésben, konfliktuskezelésben egyaránt.