2021. 02. 26

Online robbant a DiNaMit!

4 különböző diákönkormányzat 15 tagja vett részt az idei DiNaMit képzés első részében, amelynek idén rendhagyó módon az online tér adott helyet. A képzés során a résztvevők az élményalapú gyakorlatok és a csoporton belüli együttműködés által sajátították el a diákönkormányzaton belüli tudatos és aktív szerepvállaláshoz szükséges kompetenciákat. 

Az idei iskolaév nem kedvezett a diákönkormányzatok működésének, hiszen a távoktatás miatt nekik is vissza kellett vonulniuk az online térbe. Mindez azért is volt különösen nehéz számukra, mert az eddig rendszeresen megszervezett programjaik többsége elmaradt, az új helyzet bizonytalan alakulása miatt pedig a tervezés is sokkal problémásabb lett. Az iskoláknak és a diákságnak viszont ebben a helyzetben is nagy szüksége van olyan találékony, lelkes és rátermett fiatalokra, akik képesek kreatív megoldásokkal aktivizálni diáktársaikat, építeni az iskolaközösséget, és ezáltal kedvet vinni az online oktatás küzdelmes és kimerítő keretei közé. 

Az idei DiNaMit képzéssel ebben a helyzetben nyújtunk segítséget a résztvevő diákoknak, növelve bennük a motivációt és a tenni akarást, átadva minden szükséges eszközt ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetben is képesek legyenek hatékonyan együttműködni és megoldásokat találni a diákság problémáira. A háromnapos vezetőképzőn velünk volt a Diákhálózat néhány tagja is, akik nem csak a szervezet működését mutatták be a résztvevőknek, de sok hasznos tudnivalót is átadtak az online marketing témájában.

A képzés második részében az egyes diákönkormányzatokkal külön-külön foglalkozunk majd, négy egész napos képzés keretében.

DiNaMit online

A képzést a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Kultminor