2023. 05. 24

Mesterséges intelligencia az oktatásban? – megvalósultak az EDUBOT projekt szlovákiai „peer-learning activity” eseményei

Az EUDBOT projekt keretében megrendezésre kerülő szlovákiai PLA események második fordulója két napon valósult meg Komáromban, a TANDEM irodájában 2023. május 15-én és 22-én. A két alkalmon összesen 11 tanár és ifjúsággal foglalkozó szakember vet részt.

A „peer-learning activity” vagy más néven „társas tanulási tevékenység” egy olyan módszer, ahol a résztvevők egymást segítik és tanítják a tanulás során. Ez egy interaktív folyamat, amelyen az eseményen résztvevők közötti kölcsönös tudásmegosztás és tapasztalatcsere van előtérben. Esetünkben a PLA szélesebb körű értelmezését alkalmazva, egy adott téma kidolgozását, a tapasztalatok és a tudás megosztását jelenti az oktatási terület szereplői között.

A rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a projekt aktuális terveit a résztvevőknek, visszajelzést kapjunk a szakmai közösségtől, megosszuk tapasztalatainkat és közösen ötleteljünk a mesterséges intelligencia felhasználásának lehetőségeiről az oktatásban.

A két találkozó során a résztvevők megosztották tapasztalataikat az oktatás keretében használt digitális tanulási felületekkel és online eszközökkel kapcsolatosan, majd közösen megvitattuk mindazokat a funkciókat és technikai megoldásokat, amelyek a leginkább segíthetik a tanárok munkáját a digitális tananyagok használatában.

A rendezvény az "EduBot – Developing Key Competences Through Blended-Learning Methodology Based on AI Supported Chatbot Technology" projekt keretében valósult meg az Európai Unió támogatásával.

 

További információk a projekt weboldalán: https://www.edubot.hu/