2022. 11. 25

Mesterségem cíMERRE? pályaválasztási nap az udvardi Majthényi Adolf Alapiskolában

A TANDEM számára nem múlik el úgy év, hogy ne lenne alkalmunk középiskolások számára legalább egy alkalommal megrendezni pályaválasztás útvesztőjében őket segítő Mesterségem cíMERRE? pályaválasztási rendezvényünket. Novemberben azonban hosszú idő után ismételten megrendeztük pályaválasztási napunk alapiskolások számára, amelynek az udvardi Majthényi Adolf Alapiskola adott otthont.

Az egész napos program egy csaknem négy órás kiscsoportos foglalkozással kezdődött az osztályokban, majd az ebédszünet után, a délutáni nagycsoportos foglalkozások már a folyosón zajlottak. A délelőtti rész a pályaválasztás három alappillére mentén épült fel: ezek az önismeret, pályaismeret és munkaerőpiaci ismeretek voltak. A délutáni foglalkozások közül a diákokat leginkább az Élő Könyvtár vonzotta, hiszen ennél a standnál lehetőségük nyílt az általuk választott szakma képviselőivel beszélgetni. Amíg azonban egy-egy Élő könyvre vártak a diákok többek között a Kreatív stand, az Egyéni tanácsadás, a Jövőgép és a Felvételizz okosan!-társasjáték nyújtotta lehetőségek közül válogathattak. Azok a diákok, akik már eldöntötték nemcsak azt, hogy milyen szakmát választanak, hanem azt is, hogy melyik középiskolában folytatják tovább a tanulmányaikat a Diákstandnál komáromi Gépipari és elektrotechnikai Szakközépiskola, az ógyallai Műszaki és Gépesítési Szakközépiskola, a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, valamint az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium képviselőivel beszélhettek, tudhatták meg mindazt, ami az adott intézményben való továbbtanulásról érdekelte.

A szülők sem maradtak program nélkül a délutáni blokkban, hiszen külön nekik biztosított csoportos foglalkozás keretén belül tudhatták meg miként tudják gyermekeiket leginkább támogatni a pályaválasztás útvesztőjében, megoszthatták egymással tapasztalataikat, feltehették a felmerülő kérdéseiket. 

Az egész napos rendezvénysorozatot tombolahúzás koronázta meg, amelyben a meghívott Élő Könyveink segédkeztek, végezetül köszönetnyilvánítással és pár búcsúzó szóval zárult a program. 

 

Image
kultmin

A program megvalósulását a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.