2018. 02. 19

Lehua projektbemutató nap, interaktív műhelymunka

lehua_interaktiv workshop9

„Repetitio est mater studiorum” – tartja a bölcs latin mondás, mely magyarul valószínűleg közismertebb (nézz utána, ha nem tudnád mit jelent – ez a webfelület olvasóinak szánt közvetett interaktivitás :)).

LEHUA, azaz Learning Humanity from Animlas, azaz „Tanuljunk emberséget az állatoktól” projektünk bemutatója zajlott január utolsó napjának estéjén.

Jöttek azok, akik egy érdekesnek ígérkező estén akartak részt venni, jöttek azok, akik a pedagógiai eszköztárukat szerették volna pár óra leforgása alatt színesebbé tenni, ott voltak azok, akiket az szólított meg, hogy hozzák négylábú pajtásaikat is, jelen voltak azok, akik csak új emberekkel szerettek volna megismerkedni, és nem utolsó sorban ott voltak azok is, akik maga a projekt és annak hosszútávú céljai iránt érdeklődtek.

Mi volt az esemény célja? Egyrészt a projekt bemutatása és a projekten belül elkészült játékgyűjtemény játékainak saját élményen keresztüli megismerése. Külön öröm volt számunkra, hogy Chiat a nyolchónapos Border Collie-t is a résztvevők közt üdvözölhettük. Játékosságával és odaadó figyelmével teljesértékű tagja volt társaságunknak. :)

Az ismerkedés során nem csak egymás nevét, hanem a másik személyes -egy állathoz vagy állatokhoz köthető kedves-kellemes, undort keltő vagy éppen rémisztő, de mindenképpen tanulságos - történetét is megismerhettük. A LEHUA Játékgyűjteményéből kiválogatott játékok során ezúttal képzeletben találkoztunk az állatokkal, sőt a feladatokból adódóan néha azonosultunk is némelyikkel. Kéretik nem megrökönyödni, hanem egy alkalommal eljönni a projekt keretein belül szerveződő alkalmak egyikére!

 

Mivel gazdagodtak a résztvevők?

Új ismeretséggel, közös élménnyel, a munkájuk során egy nagyon jól hasznosítható játékkészlettel. Sőt mi több, öten a résztvevők közül egy egyhetes, teljesen ingyenes tréningen vehetnek részt február 19-25. között Zeteváralján, Erdélyben. Ott találkozhatnak partnerszervezeteink képviselőivel, a projekt szellemi termékeit pedig kézbe foghatják, forgathatják, megismerkednek az egy hétre kidolgozott tréninganyagunkkal, a témákhoz rendelt sok-sok játékkal. Gazdagodik a kapcsolati hálójuk, új szempontokat ismernek meg és egy nagyon értékes ajándékkal térnek majd haza.

 

Lássuk, a január 31.-i projektbemutató nap résztvevőinek visszajelzéseiből párat:

 

Hasznosnak, illetve használhatónak tartja-e a projekt alapötletét?

"Nemcsak hasznosnak, hanem nagyon Szerethetőnek is."

"Igen, abszolút, a végére összeállt a kép."

 

Milyen módon tudná felhasználni a projekt Jó gyakorlat gyűjteményét?

 

"Napközis foglalkozásaim során."

"Csoportvezetőként táborban és különböző foglalkozásokon."

"Kis helyi projektekben gyerekekkel, pl. falusi programokon. Ifjusági klub programjain, csapatépítésre, tanulásra."

"Például színjátszó csoportban koncentrációs, vagy levezető gyakorlatként"

"Tanítás során (érzékenyítés), nyelvtanulásba is jól beilleszthető"

 

Mi az, ami az Élménynapon a leginkább tetszett Önnek?

 

"A játékok és az, hogy volt egy kutyus is. Így még interaktívabb volt a foglalkozás."

"nyitottság, feszültségmentes, családias hangulat"

"A lehetőségek, melyekre rávilágítottunk, új ismeretek és megközelítés."

"A hangulat, a társaság, a projekt témája"

"A nyitott légkör, illetve, hogy hasznos tudást kaptam"

 

Mi az, ami az Élménynapon a legkevésbé tetszett Önnek?

 

"Az idő rövidsége."

"A szűk időkeret."

"Az idő. Először soknak véltem a 3 órát, aztán rájöttem, hogy nagyon kevés. Csak úgy repült az idő, de ez a játékoknak, a foglalkozásnak köszönhető, ami nagyon érdekes és élvezetes volt."

"Az idő rövidsége, mert nem lehet bemutatni mindent ilyen gazdag programból."

Egyéb javaslatok:

 

"Folytatni kell!!" :)

"Csak így tovább!"

"Szuper volt, köszi!! (szmájli) Megvásárolható lesz a Játékgyűjtemény?"

"Többnapos is lehetne egy ilyen program"

 

Kedvet kaptál? Lesz még egyhetes tréningünk: augusztus 6-12-ig, itthon, a hegyekben. A részletek miatt kövesd facebook és weboldalunkat!.