2023. 12. 07

Közép-Szlovákiában robbant a DiNaMit

Idén is sor került a Tandem és a Diákhálózat közös hétvégi képzésére, a Diákok Na Mit Csináljunk? elnevezésű foglalkozássorozatra. A szlovákiai magyar középiskolások diákönkormányzatainak fejlesztését célzó programsorozat Rimaszombatban zajlott.

Gál Erik tréner és Tóth Kitti trénerbojtár vezetésével november első hétvégéjén többek között a felelősségvállalás, a motiváció, a vezetői képességek, valamint az empátia területén fejlődhettek a középiskolások készségei.

A program összeállításánál a trénerek figyelembe vették a korábban a résztvevőknek kiküldött kérdőívekre beérkező válaszokat is: a hétvége során így komoly figyelmet fordítottak azokra a problémákra, amelyek valóban érintik a diákönkormányzatokat. Ilyen például a kreativitás hiánya, a lelkesedés elvesztése, a nem megfelelő idő- és erőforrás-gazdálkodás, valamint a rossz kommunikáció.

A résztvevők új ismeretekkel gazdagodhattak a projektmenedzsment területéről, körbejárták, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy vezetőnek, valamint a saját és mások motiválásának trükkjeit is elsajátíthatták.

Dinamit 2023

A képzésen – amelynek a Tompa Mihály Református Gimnázium adott otthont –  3 gimnázium 14 diákja vett részt Rimaszombatból, Kassáról és Ipolyságról. Mivel a különféle középiskolák diákjainak egyébként kevés lehetőségük nyílik egy egész hétvégét együtt tölteni, így nem feledkezhetünk meg a rendezvény a fiatalok közötti kapcsolatépítést és tapasztalatcserét segítő aspektusáról sem.

A program gördülékeny lebonyolításához a Diákhálózat részéről Krajnyík Fanni és Gaboda László járultak hozzá, akik a szombati napon bemutatták a Diákhálózat tevékenységét, kvízt szerveztek a fiataloknak, valamint esti és reggeli játékos foglalkozásokat tartottak a szállásként szolgáló református kollégium épületében.

A képzés egész ideje alatt remek hangulat uralkodott a résztvevők körében. A sikert mi sem bizonyítja jobban, mint hogy annak záró napján mindenkin érezni lehetett a szomorúságot, amiért búcsút kell vennie újonnan megismert társaitól.

Dinamit 2023

Gaboda László


A Projekt a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Image
kultmin

 

 

A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak