2015. 09. 28

Kis MCM-történelem: frissen díjazott Mesterségem CíMERRE? programunk eddigi mérföldkövei

A 2015-ös év több szempontból is különleges a szervezet életében. Az egyik ilyen büszkeségünk, hogy az általunk fejlesztett, és folyamatosan bővülő, épülő programunk, a Mesterségem CíMERRE? (MCM) pályaorientációs nap az idei év során eddig soha nem látott számban valósulhat meg.

A program 2011-ben indult el, s az elmúlt évek során hét alkalommal valósult meg. A helyszínek között szerepel többek között a komáromi MARIANUM Iskolaközpont, a Selye János Gimnázium és az Ipari Szakközépiskola, az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium, a nagymegyeri Corvin Mátyás Gimnázium, és a dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium.

A program 2013-ban elnyerte az év legjobb karrier-tanácsadói szolgáltatásának járó díjat a szlovák Euroguidance országos versenyén, ahol a  szakmai zsűrit az Euroguidance Központ, a Gyermek- és Patopszichológiai Kutatóintézet, Pedagógiai-Pszichológiai Tanácsadó és Prevenciós Központok és a Nevelési Tanácsadók Szövetségének képviselői alkották.

A tapasztalatok és igények alapján úgy döntöttünk, hogy kifejlesztjük a program alapiskolás verzióját is, így 2014-ben már meg is valósulhatott az első alapiskolás MCM! Az csilizradványi Kóczán Mór Alapiskolában.

Image

Ami a 2015-ös évet illeti, a március 16-án, Lendván (Szlovénia) megtartott pályaválasztási nap után az ősz sem marad MCM nélkül.

Az új tanév első alkalma Somorján valósul meg, a  Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumban, október 15-én. Ezt követően október 28-án Muzslára, az Endrődy János Alapiskola és Óvodába látogatunk el a programmal. November 16-án az érsekújvári a Pázmány Péter Gimnázium diákjai kerülhetnek közelebb a számukra legmegfelelőbb hivatáshoz. S ezzel még nincsen vége a sornak, hiszen az év utolsó hónapjára, decemberre is jut a végzős középiskolásokat segítő programból. December 1-jén a komáromi Ipari Szakközépiskolával zárjuk a 2015-ös év MCM-jeinek sorát.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a diákok megtalálják a számukra testhez álló pályát, s hogy ennek a kérdésnek megválaszolásával minél előbb, aktívan kezdjenek foglalkozni, ezért nagy lendülettel és lelkesedéssel, és hatalmas örömmel készülünk az előttünk álló programok megvalósításához.