2022. 09. 12

Felszállópálya – GYIK, avagy Gyakran Ismételt Kérdések

2022. október 7-9. között képzést hirdetünk olyan fiatal felnőttek számára, akik munkájuk során ifjúsági csoportokkal kerülnek kapcsolatba, vagy szívesen foglalkoznának nemformális képzések, tréningek, önismereti csoportok vezetésével.
Ennek kapcsán felmerülő, az érdeklődőktől érkező kérdésekre az alábbiakban gyűjtöttük össze a válaszokat. 

  • Milyen gyakran szerveztek ilyen képzést? Ha most nem tudok elmenni, mikor lesz lehetőségem újra? 

A Felszállópálya képzés kiindulópontja alapvetően, hogy bővíteni szeretnénk a csapatunkat, új szereplőket várunk a Képzői Körbe. Ehhez a célhoz idomultan szoktunk tehát meghirdetni Felszállópálya képzést, általában kétévente. Így jó eséllyel, ha most nem tudsz csatlakozni, legközelebb 2024-ben lesz erre lehetőség. 

  • Kötelezően ottalvós-e a képzés? Lehetséges-e, hogy nem kérek étkezést? 

Sem az ottalvás, sem az étkezés igénybevétele nem kötelező, ezért is tüntettük fel külön a szállás és étkezés költségeit a meghirdetésben. Ugyanakkor, mivel a csoportfolyamat szempontjából hatalmas hozadéka van annak, hogyha egy csoport a két és fél napot teljes egészében együtt tölti és a csoporttagok nem lépnek ki ez idő alatt a közös térből, ezért mindenkinek fokozottan ajánljuk, hogy az ottalvós verziót válassza. Ami pedig az étkezést illeti, természetesen lehetőség van a saját, hozott ebédet elfogyasztani, de fontos elmondani, hogy az előre jelzett ételérzékenységekhez is tudunk igazodni a közös, szervezett étkezésben. 

  • Fogadtok-e 18 évnél fiatalabb résztvevőket?

A képzés alapvetően fiatal felnőttek számára van meghirdetve, de annak fényében, hogy milyen háttértapasztalattal és motivációval jelentkezik valaki, értelemszerűen teszünk kivételt. Például egy 17 éves, de már csoportvezetési tapasztalattal rendelkező fiatalt, aki a jövőben is konkrét ifjúsági csoportok vezetésével szeretne foglalkozni, tárt karokkal és nagy örömmel fogadunk!

  • Elkísérhet-e a családom a hétvégére, ha a gyermekem még esténként igényli, hogy velem legyen? 

Nagy szeretettel támogatjuk a szakma felé visszalépegető kismamákat is, tehát ha csak amiatt hezitálsz, hogy pici gyermekedet nem szeretnéd otthon hagyni, de meg lehet oldani, hogy napközben a csoport ideje alatt gondoskodjon róla valaki, aki elkísér benneteket, akkor keress minket bátran és találunk megoldást!

  • Ha már korábban részt vettem Felszállópálya képzésen, eljöhetek-e újra? 

Bár a képzés céljait és alapvető tematikáját igyekszünk minden alkalommal hasonlóra hangolni, tudjuk, hogy nincs két teljesen egyforma csoport, mint ahogy két egyforma csoportvezető sem. Idén Molnár Kriszta és Rabec István vezetik a csoportot, korábban más kollégáink voltak ebben a szerepben, a képzés jellege pedig az aktuális trénerpáros speciális tudásához, vezetési stílusához alkalmazkodik. A képzés gyakorlatias jellege miatt pedig a csoportfolyamat alakulásában, a közös tanulásban meghatározó szerepük van a csoporttagoknak is ezért egészen biztos, hogy az idei Felszállópályán más helyzeteket élhetsz át, mint korábban. 

  • Nem vagyok tanár, ifjúsággal és más csoportokkal sem foglalkozom, nincs semmi tudásom és tapasztalatom ezen a téren, de nagyon szimpatikus nekem az, amit a TANDEM csinál. Így is, nulla tudással vagy tapasztalattal is részt vehetek a képzésen vagy azért elvárt (jó ha van már) valami tapasztalat, előképzettség a témában?

Alapvetően olyanokat várunk a csoportba, akiknek van valamilyen tapasztalatuk a csoportvezetéssel ÉS/VAGY szeretnének a TANDEM munkájához csatlakozni, vagy legalábbis a nemformális képzések világához közelebb kerülni. A képzésen való részvétel szempontjából a tiszta motiváció és saját cél a legfontosabb, fontosabb, mint a meglévő tapasztalat, a képzés „tudásanyagát” pedig a jelentkezési lapok és a személyes tapasztalás alapján fogjuk igazítani. 

 

További információ és a regisztráció