2022. 08. 31

Felszállópálya 2022 - Trénerképzőt hirdetünk

A TANDEM nonprofit szervezet képzést hirdet olyan fiatal felnőttek számára, akik munkájuk során ifjúsági csoportokkal kerülnek kapcsolatba, vagy szívesen foglalkoznának nemformális képzések, tréningek, önismereti csoportok vezetésével.

 

Kinek ajánljuk a képzést?

A képzést minden olyan fiatal felnőttnek ajánljuk, aki

  • Ifjúsággal vagy más csoportokkal foglalkozik:

       ◦ gyakorló és leendő tanároknak, nevelőknek
       
◦ civil szervezetek vezetőinek és önkénteseiknek
       ◦ mindazoknak, akiket érdekel az élmény alapú tanulás és a tréningek világa

  • közösségszervezőként csoportokkal dolgozik
  • szimpatizál a TANDEM tevékenységével és szeretne közelebbről megismerkedni munkásságunkkal
  • be szeretne kerülni a TANDEM Képzői Körébe.

 

Mit nyújt a képzés?

A képzés a saját élményű tanulásra épít. Ez azt jelenti, hogy a 3 nap alatt a csoporttagok mindegyike kap lehetőséget a csoportvezetés kipróbálására és gyakorlására védett környezetben ("mintha-helyzet", akvárium-gyakorlatok). Az elméleti ismeretanyag és a gyakorlatok folyamatosan váltják egymást a tréningen. Egy olyan jókedvű közegben eltöltött hétvégét tervezünk, ahol újra élheted a játék örömét, kicsit közelebb kerülhetsz másokhoz és önmagadhoz, illetve belekóstolhatsz a TANDEM működésébe is.

A képzés tematikája a következő területekre épül:

  • Önismeret – szakmai önismeret. A hétvégén jellemzően önismereti megalapozottsággal találkozunk majd a csoportvezetői szereppel, dolgozunk a csoportvezetői szerepkészlettel, erősségeinkkel, erőforrásainkkal.
  • A csoportműködés alapjai, ezen belül:

       ◦ egy csoport életfázisai, csoportdinamikai szerepek és folyamatok
       ◦ a csoport ideális környezete, keretei és szabályai, a csoportos tanulást segítő külső
         és belső tényezők   

       ◦ ​csoport és csoportvezető kapcsolata, a csoport munkájának irányítása, kommunikáció
         a csoporton belül

  • Játékvezetés és képzés-tervezési módszerek a célkitűzéstől a folyamatelemzésig.
  • Mindezeken felül pedig szó lesz a TANDEM működéséről, munkánk szakmai alapköveiről és a szervezeten belüli tréneri szereplehetőségekről.

 

Ki tartja a képzést?

A 25 órás képzést Molnár Kriszta és Rabec István, a TANDEM alapítói és senior trénerei fogják tartani.

Molnár Kriszta

Molnár Kriszta

Amióta az eszemet tudom, emberekkel, csoportokkal és változási folyamatok ösztönzésével foglalkozom. Eredeti végzettségem szociológus, emellett tanultam kommunikációt, később coachingot, szervezetfejlesztést, pszichodrámát és még sokféle tréneri módszertant, amelyek nem csak a szakmai eszköztáramat, hanem az önismereti fejlődésemet is gazdagították. Jelenlegi mindennapjaimban három kisfiam nevelése biztosítja leginkább a kihívást és a pörgést, emellett coaching folyamatokban, a TANDEM Életmesék projektjének kutatásaiban dolgozom, és amikor lehetőségeim engedik, a képzői körünk szupervíziós folyamataiba, illetve kisebb részben szakmai projektekbe kapcsolódom be.

Szakmaiságom legmeghatározóbb alapjaként a pszichodramatikus szemléletet tekintem, emellett szívesen dolgozom művészetterápiás eszközökkel és építem be munkámba a testtudatosságot. Mélyen hiszek az itt-és-mostban, a szeretetteljes, elfogadó jelenlétben és a csoport megtartó erejében.

Rabec István

Rabec István

Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner és coach vagyok. 2003 óta dolgozom egyénekkel és csoportokkal. Az utóbbi 7-8 évben jellemzően vezetőfejlesztési fókusszal a civil és a forprofit szektorban egyaránt. Jelenleg a tanácsadói munkám mellett a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Semmelweis Egyetem (SOTE) Mentálhigiéné Intézetében szervezetfejlesztést és vezetést oktatok vendégoktatóként. 
Munkámban fontos számomra, hogy az minél inkább az emberek javát szolgálja, és az eredmény valóban használható legyen. Izgalmas dolognak tartom az egyes, látszólag eltérő területek, ismeretek ötvözését, mert abból valami új, kreatív dolog tud megszületni. 

A képzés időpontja:

2022. október 7-9.  

Pénteken (október 7.) 17:00-18:00 között van az érkezés és a regisztráció, hogy mindenki meg tudjon érkezni akár egy hosszabb munkanap után is.

Vasárnap (október 9.) pedig 13:00-kor fejeződik be a program, amit egy közös ebéd követ, hogy még a délután folyamán haza tudjanak utazni a messzebbről érkezők is.

Helyszín: Bátorkeszi

A képzés ára két részből tevődik össze. Az egyik a szakmai program ára, vagyis maga a képzés összege, amely 100 euró. A második része pedig a szállás (2 éjszaka) és az étkezés költsége (pénteki vacsorát, szombati reggelit-ebédet-vacsorát, és a vasárnapi reggelit-ebédet tartalmazza) – ez 50 euró.

Részletfizetés lehetséges, ennek a menete a következő:

Az első részletet (50 eur) kérjük befizetni a jelentkezési határidőig (vagyis szeptember 23-ig)

  • vagy a TANDEM, n.o. bankszámlaszámára: SK7302000000002659482553, ahol a megjegyzésben a teljes nevet kérjük beírni, illetve variabilný symbol-nak a 20221007 számot,
  • vagy személyesen a TANDEM-irodában a Danubius kollégium épületének első emeletén (Dunajské nábrežie 12, 945 01 Komárno).

Személyes fizetés esetén érkezés előtt érdemes egyeztetni a munkatársainkkal, hogy biztosan jó időpontban érkezz.
 

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 23. péntek éjfélig.

Jelentkezés módja: A jelentkezésed az előleg befizetése és az online jelentkezési lap kitöltése által válik érvényessé. Ezt a következő címre kattintva tudod megtenni: https://forms.gle/vDk5dzTzsD4Cq5WM7

A csoport minimum 12 résztvevővel indul, a maximális tervezett létszám pedig 18 fő.

 

Korábbi résztvevőink visszajelzéseiből:

„Az egyik maradandó élményem a képzésről, mikor bekötött szemmel kellett építenünk kockákból minél magasabb tornyot. Mindenki, aki szerette volna, kipróbálhatta a gyakorlatot, és egy segítőt kapott maga mellé, aki figyelte és szóban irányíthatta a toronyépítést. A feladatnak köszönhetően megtanulhattam a segítő szerepéről, hogy aki „nem lát“ és vezetni próbáljuk, annak valójában mire van és mire nincs szüksége. Ez a tapasztalat választ adott olyan kérdésemre is, ami a pedagógiai asszisztensként végzett munkám kapcsán vetődött fel bennem. Számomra a Felszállópálya egy lépés is volt a TANDEM Képzői Köre felé. Ajánlom mindenkinek, aki segítő munkát végez, vagy bármilyen vezetői szerepben van és vágyik a hasonló élményalapú tanulásra.“ (Iván Zlatarits Anett, a Képzői Kör frissen csatlakozott tagja)

"Nekem nagyon sokat adott, hogy sok hasonló gondolkozású, tettrekész és nyitott emberrel ismerkedhettem meg a Felszállópályán. Több nagyon érdekes és látókör szélesítő beszélgetésben volt részem és a komfortzónámból is ki kellett lépnem párszor. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit kilépne a mókuskerékből, szívesen ismerne meg új emberket és persze érez hívást a tréneség felé." (Gál Várady Tamara, a Képzői Kör frissen csatlakozott tagja)
 

 

Kérdés és/vagy bővebb információ: 
Molnár Kriszta, molnar.kriszta@tandemno.sk, +421 907 29 67 64