2018. 01. 09

EVS-önkénteseket keresünk

EVS program indul 2018 marciusaban
A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

„Non-formal education in Self-development”

Csatlakozz a felvidéki magyar TANDEM,n.o. csapatához EVS-önkéntesként!

 

„Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.“ (Albert Einstein)

A TANDEM-ben hiszünk abban, hogy mindenki képes a saját életét jobbá alakítani. Ezért dolgozunk egy tudatosabb és felelősségteljesebb társadalom létrehozásán, ahol középpontban az ember és a megoldásközpontú hozzáállás.

Tesszük mindezt tanároknak nyújtott módszertani képzéseken, diákönkormányzatok fejlesztésén, közösségépítésen, pályaválasztási programokon, szervezetfejlesztésen, játékos önismereti programokon és szociológiai kutatásokon keresztül hazai és külföldi partnerekkel karöltve.

Ha Te is hiszel a saját sorsod alakításának erejében, és szeretnél részese lenni olyan programoknak, amelyek közösségünk életminőségét javítják, akkor jelentkezz EVS önkéntesi programunkra, és dolgozzunk együtt!

 

Hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtak eddigi önkénteseink?

 

„Bár eleinte nagyon tartottam attól, hogy belevágjak egy ilyen hosszú időre szóló programba, mégis mostanra jó döntésnek gondolom, hiszen még a hétfői munkakezdést is megszerettem. Főként azért, mert a hetet baráti beszélgetéssel indítottuk. A kihívások kezelésében pedig szabad kezet kaptam, ai még fontosabb, hogy igény esetén támogatást is a munkatársaimtól. A szervezet gyorsan fejlődik, izgalmas újításokon dolgoztunk gyakran együttműködve más partnerszervezetekkel.” (22 éves, nő)

 

„A TANDEM egy sokoldalú szervezet, ahol lehetőséget kapsz arra, hogy kipróbálhass olyan dolgokat, amiket korábban nem próbáltál. Mindezt úgy, hogy segítenek beilleszkedni, figyelnek rád, a kéréseidre, készségeidre, és segítséget is kapsz, ha kérsz. A szervezetben dolgozó emberek végzettsége és érdeklődési köre is nagyon változatos, ezáltal rengeteg dologba nyerhetsz betekintést, ha nyitott és érdeklődő vagy. A munka mellett marad idő kikapcsolódásra, személyes fejlődésre, sportolásra, vagy amit szeretnél.” (27 éves, férfi)

 

Önkéntesként Te is belekóstolhatsz a tréningek, a fiatalokkal való munka, a nemzetközi projektekben zajló fejlesztői tevékenység és a személyiségfejlesztés világába. A TANDEM csapatában részt vehetsz tréninganyagok kidolgozásában, tesztelésében, kipróbálhatod magad a dolgok praktikus oldalában is, vagyis a rendezvényszervezésben, a kommunikációban, vagy éppen a pályázatok világában. Minden az érdeklődésedtől függ, hiszen a sokrétű tevékenységünknek köszönhetően a Te igényeidhez tudjuk alakítani a feladatkörödet.

 

Ezekre a feladatokra keresünk most olyan 18-30 év közötti romániai magyar állampolgárokat, akik szívesen csatlakoznának a TANDEM csapatához 10 hónapra.

 

Amit a projekt teljes időtartamára biztosítunk:

-          egyéni érdeklődéshez szabott munkakört

-          az utazás költségét

-          szállást, és étkezési támogatást

-          zsebpénzt (120 Eur/hó)

-          biztosítást

-          előzetes felkészítést

-          személyes és szakmai támogatást

-          szabadnapokat/hétvégéket

-          kapcsolattartást a küldőszervezettel

 

Amit várunk:

-          érdeklődést a nem-formális oktatás, a civil szféra, az önismereti munka vagy a pszichológia iránt

-          motivációt és nyitottságot a fiatalokkal, diákokkal való munkához

-          társalgási szintű magyar és/vagy angol nyelvtudást

-          tanulni vágyást, kíváncsiságot, proaktivitást, precizitást

-          helyszíni jelentét a program teljes ideje alatt

 

A projekt időtartama és helyszíne:

2018. március 1. – 2018. november 30. (9 hónap)

Komárom, Szlovákia

 

Ha a program felkeltette az érdeklődésedet, vagy vannak még kérdéseid, akkor bátran jelentkezz e-mailben!

Viczena Edina, önkéntes-koordinátor

viczena.edina@tandemno.sk

 

 

Jelentkezési határidő: 2018. február 21.

A jelentkezéshez a következőket szükséges elküldeni:

-          Magyar vagy angol nyelvű Europass életrajz (Europass CV letölthető innen),

-          Magyar vagy angol nyelvű motivációs levél (lehet írott, vagy videó formátumban). Kérünk, hogy ebben tüntesd fel az eddig szerzett tapasztalataidat, képességeidet, amelyeket hasznosítani szeretnél. Továbbá azt, hogy miért pont nálunk szeretnél önkénteskedni, mit tudnál nyújtani a szervezetnek, és mi az, amit az itt töltött időtől remélsz, ha Téged választanánk.