2021. 03. 31

Egynapos DiNaMit képzések márciusban

4 iskola, 6 tréner és összesen 57 diák - ezek a számok foglalják össze a március során megvalósult egynapos DiNaMit képzéseket. A projekt háromnapos vezetőképzője után ezúttal a projektben részvevő iskolákat egyesével látogattuk meg - persze csak az online térben - hogy így minden diákönkormányzattal személyre szabottan tudjunk dolgozni. 

A képzések egyik fontos eleme az ismerkedés és a csapatépítés volt, hiszen az elmúlt évben távoktatás mellett a diákoknak kevesebb alkalmuk volt személyesen beszélgetni és megismerni az új DÖK tagokat. Fontos, hogy a diákok utat találjanak egymáshoz és a közösségük építéséhez így, az online térben is. A képzések másik nagyon hangsúlyos része az online térben törtétnő együttműködés segítése volt, hiszen az internetes világ és az online felületeken történő szervezés egy új kihívást jelent a diákönkormányzatok számára.  

A DiNaMit projektben idén a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium, az ipolysági Szondy György Gimnázium és Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Iskola, illetve a dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium tanulói vettek részt.

A képzést a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Kultminor