2024. 01. 23

DiNaMit turné

A DiNaMit vezetőképző hétvégéjén túl három közép-szlovákiai középiskolába látogattunk el egy-egy napra. Az alkalmak nem titkolt célja a diákönkormányzatok helyi működésére való koncentrálás, valamint az individuális szükségletek megfogalmazásában, felmérésében való segítségnyújtás és támogatás.

Az egynapos alkalmak keretén belül többek között a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumban is jártunk, ahol főként azokkal a diákokkal dolgoztunk együtt, akikkel a novemberi vezetőképző alkalmával már belevágtunk a közös munkába, így a hétvége után ezt folytatva szabtuk még testhezállóbra az alkalom témáit. A már megszerzett tudásra építve a diákokkal megvizsgáltuk, hogy milyen motivációs erők uralkodnak a diákönkormányzatban vállalt munka során, ill. hogyan tudunk felelősséget vállalni magunkért és egymásért. Kemény dió a vezetői szerep felvállalása is, de a tréneri segítségnek hála, az összeszokott csapatnak ez sem okozott fejtörést.

Ipolyságra is ellátogattunk a Szondy György Gimnázium valamint a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola diákjaihoz, akikkel olyan témákat bontottunk ki, mint a felelősségvállalás, a diákönkormányzat életének színesítése, kommunikáció és programszervezési módszerek. Gál Erik és Tóth Kitti, valamint Rabec István és Kocskovics Reczai Lilla trénerek vezetésével a  fiatalok megismerték és elsajátították a projektmenedzsment alapjait és folyamatait közös, élményszerű tanuláson keresztül. A módszerek és eszközök sokaságát napokig lehetne tanulmányozni, ám trénereink ügyeltek arra, hogy a tudástár tágítása mellett jó hangulatúak legyenek az alkalmak, amiben a tanulók is partnerek voltak.

Formálódni látszik egy felelősségteljes, tervekkel teli középiskolás generáció, akik tele vannak tettrekészséggel, tudásszomjjal és jókedvvel. Örülünk, hogy egy ilyen céltudatos diákság hátszele lehetünk, akik elfogadják a tanácsainkat és végtelen vidámsággal veszik az akadályokat.

Image

Helyszínek:
Rimaszombat – Tompa Mihály Református Gimnázium,
Ipolyság – Szondy György Gimnázium
Ipolyság – Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola

Dátum: 2023.dec.14.


A Projekt a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

 

kultmin

 

Mellékletek
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak