2024. 02. 21

Az Iránytű Székelyudvarhelyre navigált bennünket

Az elmúlt héten, február 12-16. között zajlott az IránytűVol2 projektünk székelyudvarhelyi szakmai műhelye, ahol Sikula Gábor, Molnár Kriszta és Szendi Tünde képviselte a TANDEM csapatát. A műhelytalálkozó célja, hogy az előző évben létrehozott Iránytű szakmai kézikönyv három témája (pályaorientáció, munkakeresés és vállalkozóvá válás) mentén képzési terveket dolgozzunk ki, amelyekből a közeljövőben teszt képzéseket valósítunk meg ifjúságsegítők és fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára.

Image

A programban helyi szakemberek (középiskolákban működő pszichológusok, HR-szakember) bevonásának köszönhetően ízelítőt kaptunk abból, mi jellemzi a régióbeli fiatalokat, jövőbeli és jelenlegi munkavállalókat (pl. szokások, elvárások szintjén). Székelyudvarhely példaképnek számító személyiségeit ismerhettük meg - bátor, ambiciózus, szorgalmas, kitartó és alázatos, tevékeny embereket, fiatal vállalkozókat. Alkalmunk volt meghallgatni a vállalkozásuk történetét. Sokuk beszámolójában közös pont volt, hogy az okoz örömet számukra, ha másokat (vendégek, ügyfelek) boldognak és elégedettnek látnak, és ha közösséget tudnak teremteni, össze tudják kapcsolni az embereket.

A projekten dolgozó csapat kiváló szakemberekből áll, akik tele vannak fantasztikus ötletekkel és energiával. A Harghita Business Center (HBC) képviselői a tenyerükön hordoztak bennünket; testi-lelki feltöltődést is biztosítottak, Székelyudvarhely pedig Erdély és Székelyföld egy kincsesládája.

A képzésekbe való bekapcsolódás lehetőségeit hamarosan hirdetjük, aki nem szeretne lemaradni, iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A projektről itt olvashatsz: https://jatszoteralapitvany.hu/iranytu/


Projektünk az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Iránytű

 

Mellékletek
Image
Image
Image
Image
Image