2021. 11. 28

Az élet játék 2021 - élmény volt!

Az élet játék – ezzel a címmel került megrendezésre immár harmadik alkalommal a TANDEM non-profit szervezet élménykonferenciája, idén is teljesen online formában, nem csak pedagógusoknak. November 26-án egy egész napos program keretében fogadták a résztvevőket a változatos szakmai előadások és workshopok.

A konferenciát Wurster Karla Szlovákia olaszországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitotta meg. Nyitóbeszédében elmondta, mennyire fontosak számára a gyökerek és hogy legyünk büszkék arra, honnan indultunk. A konferencia nyitóelőadását Berger Krisztina, Berlinben élő pszichoterapeuta és vezetőképző tartotta A tűz ébresztése: önmotiváció címmel, melyet a szervezők és a részvevők egyaránt felettébb aktuális témaként értékeltek.

A konferencia további részében három idősávban párhuzamosan futottak a programok, melyek között voltak előadások és interaktív workshopok is az élményszerű tanítás, a különféle innovációk és jó gyakorlatok az okatásban, tapasztalatok a lockdown időszakából vagy az iskolai kortárs bántalmazás témakörökben.

Az idei konferencián a TANDEM szakemberei mellett 6 partnerszervezet működött közre a program megvalósításában: Szlovákiából a Vekker Műhely, a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola, a Teach for Slovakia, Magyarországról a Kilátó központ és a Bátor Tábor Alapítvány, Erdélyből pedig a GRUND School. A konferencia programjában részt vettek a szlovák oktatásügyi minisztérium munkatársai is, akik a minisztériumban zajló folyamatokról, fejlesztésekről és lehetőségekről számoltak be egy előadás keretében, valamint megválaszolták a résztvevők kérdéseit.

A programokkal egyidőben nyitva állt a Virtuális Kávészoba is, ahol az ismerkedésé és a kötetlen beszélgetéseké volt a főszerep, illetve itt teret kaptak azok a témák is, amelyek nem kerültek a konferencia szakmai programjai közé.

A szakmai tartalom mellett ismét helyet kapott a kultúra is, a konferencia programja ugyanis a Vekker Műhely Varieté X című előadásával zárult.

Image
konf 2021