Szólj Be a papnak! - Hol van Isten a bajban?

Szoljbe

Előadó: Molnár Árpád, Balázs Patrik, Nagy Olivér
Moderátor: Kiss Miki

Július 14., péntek, 15:30 - 17:00

Mit keres két lelkész és egy pap a gombaszögi fesztiválon? Talán pont Téged! Hogy végre feltehesd azokat az Istennel, hittel, egyházzal kapcsolatos kérdéseidet, melyeket nincs kitől megkérdezned. A tavalyi jól sikerült beszélgetésen felbuzdulva idén is elhozzuk Gombaszögre a népszerű műfajt, ahol kötetlenül, klisék nélkül kérdezhetsz három jófej egyházi embertől a Labirintus udvarban. A kerekasztal témája: “Hol van Isten a bajban?”

Kiss Miklós
Moderátor: Kiss Miklós
A nevem Kiss Miklós, egy kelet-szlovákiai kis községben, Örösben élek családommal: feleségemmel és három gyermekünkkel (meg egy kutyával, négy macskával és néhány egérrel  ). Boldog férj, apa, református lelkész vagyok, aki szívesen tölt időt a természetben. A szeretteimen kívül közel áll hozzám a sport, a zene, a podcast-ok, és mostanában a motorozás és a méhek is. Remélem, találkozunk a Labirintus udvarban!

 

Molnár Árpád
Református lelkész: Molnár Árpád
Pásztor-féle vagyok. A lelkek pásztora. Jelenleg Szepsiben, korábban 5 éven át Komáromban és csaknem 14 évig Rozsnyón pásztorkodtam. Életutam a zempléni, (mások szerint ungi) Deregnyőtől a prágai protestáns teológián át vezetett a Drázus-parti Athénba, majd a Duna-mentére, és vissza a keleti végekre, Abaúj-Tornára. Férfi, férj, apa, magyar, az evangélium szerint reformált keresztyén vagyok. Mindez együtt, sorrend nélkül. Ifjúságom lelki otthona a Firesz közössége volt, kiöregedésemig.   
Mostani életszakaszom vezérigéje: „az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus” (Ef 4, 15)

 

Nagy Olivér
Evangélikus lelkész: Nagy Olivér
Májustól a felvidéki magyar evangélikusok lelkigondozásáért felelős lelkész, 18 éves kora óta tart istentiszteleteket.Vallja, hogy: "A hit Isten legcsodálatosabb ajándéka, mert nem kerül semmibe és szabadságot ad. Szabadságot abban, hogy úgy éljünk és cselekedjünk, ahogyan az a magunk és mások javát szolgálja. Ajándék, mert örömet okoz, és mindenkinek is tovább adhatjuk..."

 

Balázs Patrik
Katolikus pap: Balázs Patrik
Szádalmás, Tornagörgő és Jablonca plébánia községek lelkipásztoraként szolgálok. Az említett plébánia községekhez tartozik még Körtvélyes, Szilice és Borzova is.
Rozsnyótól nem mesze, Várhosszúréten születtem és nevelkedtem. 20 évvel ezelőtt, 2003-ban kezdem el a teológiai főiskolát, és 2009-ben lettem pappá szentelve - tehát ezéven már 14 éve. Ez idő alatt szolgáltam Rozsnyón, Losoncon, Rimaszombatban, majd Csoltón. Hat és fél éven keresztül az egyházmegye ifjúsági pasztoráció koordinátora voltam.
Papi jelszavamként nagyon sokszor szoktam használni a következő idézetet: "aki bűn nélküli, az dobja az első követ" (Jn 8,7).
 

Labirintus Udvar 2023 - teljes program

firesz