Egyéni vezetői coaching

A coaching, mint ahogy az elnevezés eredete (coach=edző) is jelzi, egy olyan gyakorlatorientált (praktikus) tanulási forma, ahol a coach segítséget, útmutatást nyújt, de a feladatok elvégzését nem ő hajtja végre. Célja egy közösen kitűzött cél, változás elérése. A coachingnak többféle műfaja létezik, de mindegyik személyes konzultációkon alapul: az életvezetési coaching a személyes élet alakításában, a vezetői coaching nagy felelősségi körrel felruházott vezetők számára jelent támogatást döntéseik meghozatalában.

Ako to vyzerá v praxi?

A coaching  egy tanácsadói folyamat, tehát több találkozásból, ún. ülésből áll. Egy klasszikus coaching 5 ülésből áll, és egy ülés általában másfél óra. Az egyes ülésék között megvalósulhatnak "házi feladatok" is, amik szintén fontos kiegészítő elemei a folyamatnak. Az első találkozás minden esetben a  közös cél kitűzésével kezdődik és folyamat az elért eredmények értékelésével zárul.

vezetoi coaching
Prečo sa to oplatí?
  • A coaching egy lehetőség, amely által fejleszteni tudják a vezetői képességeiket.
  • Hozzásegíti a vezetőket ahhoz, hogy a munka-magánélet egyensúlyukat megteremtsék, és ne kelljen a családjukba „hazavinni” a munkahelyen felgyülemlett feszültségeket.
  • Olyan tanulás, amely által tudatosabb, hatékonyabb vezetői működés és életvezetés alakítható ki.
Komu to odporúčame?
  • Olyan cégvezetőknek, iskolaigazgatóknak és állami intézmények vezetőinek, akik szeretnének könyebben megbírkózni a munkahelyi stresszel
  • Olyan vezetőknek, akik nagy változás, új helyzet vagy nehéz döntés előtt állnak