28. 08. 2020.

Biztonságos Internethasználat képzés Hetényben

2020. augusztus 28-án a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola tanári kara számára tartottunk képzést a biztonságos internethasználat témájában. Az egész napos tréning során a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók mellett olyan gyakorlatokat is elsajátíthattak a résztvevők, melyeket ők maguk is felhasználhatnak majd a diákokkal való munkában.
 
Az utóbbi hónapok változásai új kihívások elé állították a tanárokat és a diákokat egyaránt. Az otthonról történő digitális oktatás előtérbe lépésével azok a diákok is jelentősen több időt töltöttek a képernyők előtt, akikre ez korábban nem volt jellemző. A közösségi hálók használata, az okos eszközökkel töltött idő, a különböző játékok és alkalmazások, vagy éppen az interneten elérhető erőszakos és felnőtt tartalmak mind-mind olyan veszélyeket hordoznak magukban, melyek jelentősen befolyásolhatják a gyerekek testi és lelki fejlődését. A tudatos és biztonságos internethasználatra való nevelésben pedig a szülők mellett egyre nagyobb szerepe van az iskolának is.
 
A képzés során körüljártuk a biztonságos internethasználattal kapcsolatos legfontosabb témaköröket, mint például a közösségi hálók hatásai, az online énkép fogalma, a különböző generációk internetezési szokásai, a mobilfüggőség, a cyberbullying, de megismerkedtünk a diákok által használt legnépszerűbb alkalmazásokkal is. Fontos szempont volt, hogy a résztvevő tanárok által elsajátított tudás használható és gyakorlatias legyen.
 
Obrázok
Biztonságos internethasználat - hetényi csoportkép
 
Ezúton is köszönjük a Tarczy Lajos Alapiskola tanári karának az elhivatott és aktív részvételüket, és sok sikert kívánunk nekik abban, hogy hatékonyan tudják kísérni diákjaikat a tudatos és biztonságos internethasználat útján.
Biztonságos internethasználat - hetényi csoportkép
Zúčastnení spolupracovníci z TANDEM-u