Az élet játék - Módszertani kézikönyv osztályfőnökök részére

Kiadványunk előzménye a 2010-ben megvalósult Az élet játék projekt, amely azzal a céllal született, hogy az osztályfőnökök munkáját játékos módszertani ötletekkel segítse. A jelen kötetben ezekből a játékos gyakorlatokból válogattunk, és azokból az általunk ismert és használt önismereti alapú módszerekből, amelyeket a pedagógusokkal, diákokkal végzett munkáink során használunk. Olyan témákra fűztük fel ezeket, amelyek a középiskolás korosztályt izgatják, és emiatt gyakran válhatnak az osztályfőnöki órák anyagává.

Kiadványunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a pedagógusok a számukra rendelkezésre álló keretben tudjanak olyan készségeket, képességeket fejleszteni a rájuk bízott osztályokban, amelyek az életben való boldoguláshoz elengedhetetlenek, és a diákok „igazi” kérdéseire velük együtt tudjanak válaszokat keresni. Ehhez a kötet nem formális eszközöket, játékokat kínál, ahol a játék a megismerést és a tanulást is szolgálja. 


Könyvünket nem áruljuk klasszikus módon, a kiadvány az Az élet játék képzésünk részét képezi. Ha felkeltettük az érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.