2016. 09. 27

Újra Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási nap Nagymegyeren

Idén immáron harmadik alkalommal rendezzük meg a Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási napot, ezalkalommal Nagymegyeren, október hatodikán.

Az egész napos program célja, hogy segítséget nyújtsunk a negyedikes diákok számára a pályaválasztás útján, mégpedig úgy, hogy élő példákon keresztül mutatjuk meg nekik egy-egy foglalkozás, hivatás szépségét és kihívásait, mindennapjait és mindenféle egyebet, amire a fiatalok a pályaválasztás küszöbén kíváncsiak lehetnek.

A nap folyamán a diákoknak lehetőségük lesz részt venni kiscsoportos önismereti foglalkozásokon, ahol az osztályok két szakember segítségével keresik a választ olyan kérdésekre, mint a "mik az erősségeid, képességeid, vágyaid, a hivatáshoz vezető út".

A délutáni rész központi eleme az Élő Könyvtár, amely éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár: az olvasók kikölcsönözhetik a könyvet egy időre. Miután kiolvasták visszahozhatják és kikölcsönözhetnek egy másikat is.

Az Élő Könyvtárral párhuzamosan zajlanak egyéb alternatív programok is, melyek mind a pályaválasztásról és a jövőtervezésről szólnak. A legtöbb alternatív program játékos formában zajlik, hogy érdekeltté és motiválttá tegye a diákokat arra, hogy foglalkozzanak a jövőjüket érintő fontos kérdésekkel.

Ezek közé tartozik a „Felvételizz okosan!” társasjáték ahol az egyetemi évekről tudhatnak meg információkat a diákok játékos formában. A kreatív standon saját névjegykártyákat és motivációs pitéket készíthetnek, szimulált állásinterjúkon kipróbálhatják, milyen kérdések várhatnak rájuk a felvételi beszélgetéskor. Ezen kívül fényképezkedhetnek diplomával a kezükben, talárban. Az önismeret fontossága újra megjelenik az Életpálya-kötélpálya foglalkozáson, ahol a diákok saját életútjukat járják végig bekötött szemmel. A diákoknak ezzel párhuzamosan lehetőségük van elbeszélgetni pályaválasztási tanácsadókkal is, valamint konkrét a továbbtanulással, egyetemi élettel kapcsolatos kérdéseiket feltehetik az erre kijelölt Infópultban is.