2018. 11. 07

Új partok felé evezünk! – indul a New Shores népszerűsítése

NAURU New Shores tesztelés a Labirintus Udvarban 2017 6
A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

A napokban felhúztuk a vitorlát, és új partok felé evezünk! Elérhetővé vált ugyanis a lengyelországi Centre for Systems Solutions (CRS) és a magyarországi Rogers Alapítványnyal közös fejlesztésében elkészített New Shores – a Game of Democracy - Új partok – a demokrácia játéka c. projektünk e-learning felülete, ezzel egy időben pedig megkezdődött a játék népszerűsítése.

Miért jó ez a játék?

Mert gazdagítja a fiatalok állampolgári ismereteit, gondolkodásmódját, állampolgársági kompetenciáit; beszélgetésre, vitára, együttműködésre ösztönöz, és még szórakoztató is. (Mi nagyon kedveljük. :))

Kiknek ajánljátok?

Mindenkinek, aki érdeklődik a demokrácia, a fenntartható fejlődés és a közösségépítés témái iránt. Köztük olyan szakembereknek, akik valamilyen formában fiatalokkal dolgoznak (pedagógusok, szociális munkások, ifjúsági munkások, stb.).

Hogyan vágjak bele?

Nem kell mást tenni, mint regisztrálni az e-learning felületen, amelyen nemcsak a játék, hanem egy kész kurzus is várja a résztvevőket. Mindkettő ingyenesen hozzáférhető bárki számára.

Mit tegyek, ha szeretném gyerekekkel, fiatalokkal is kipróbálni a New Shores-t?

A jövőben műhelyfoglalkozást (workshop-ot) szervezünk az érdeklődő szakemberek számára, amely során egyrészt játékélményben lesz részük, másrészt pedig elsajátítják majd a játékvezetés csínját-bínját, hogy önállóan is tudjanak játszani a gyerekekkel, fiatalokkal. Hamarosan jövünk a részletekkel.

További részleteket a projektről itt olvashattok.