2016. 03. 07

Tudásmegosztó workshop - a szabad játék

szabad_jatek

Szervezetünk hatékony működéséhez, hiteles munkájához elengedhetetlennek tartjuk trénereink tudásának bővítését, szakmai fejlesztését. Ennek érdekében rendszeres tudásmegosztó műhelymunkákat tartunk.

A márciusi témánk pedig nem más, mint a szabad játék.

Image
szabad_jatek2

A játék, mint téma, szívügy. Gyakran van olyan érzésem, hogy a felnőttek azt hiszik, a játékot ki kell nőni - hogy ki lehet nőni... Pedig ahogy Picasso mondta: egy egész élet kell hozzá, hogy fiatallá (gyerekké) váljunk. És ha olykor a művészetével nem is, de ezzel a gondolattal maradéktalanul tudok azonosulni. Azért szeretem a (szabad) játékot, mert olyan részeket mozgat meg bennem, amik a gyermeki énemet erősítik, elevenítik fel. S mint tudjuk, a gyerekek nagyon gyakran lényeglátóbbak, konkrétabbak, bátrabbak, szókimondóbbak, őszintébbek, és bizalmasabbak, mint a felnőttek... ezért (is) olyan szép a világuk. S mindez megjelenik a gyerekek játékában. És meg tud jelenni a felnőttekében is, kiváltképp, amikor elérik azt a dimenziót, amibe a játék visszavisz.“- vallja Szabó Eszter, a márciusi workshop házigazdája.

S a játék nem csak szórakozás, hanem remek eszköz, és módszer is, mely a tréningek során nagyon sokrétűen használható. Ennek módjait és lehetőségeit, valamint gyakorlati alkalmazását járja körbe a pénteki műhelymunka.

A továbbiakban olyan területeket fejlesztünk majd, mint a kommunikáció, a visszajelzés módjai, a személységtípusokpályaorientációhatékony időbeosztás.