2017. 03. 20

Osztályfőnök szerepe kurzus Konstantín Filozófus Egyetem 2016/2017

osztályfőnök szerepe kurzus UKF
A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

A Konstantín Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának tanár és tanító szakos hallgatói Az osztályfőnök szerepe nevet viselő tantárgyon ismerkedhetnek a nem formális módszertan rejtelmeivel a TANDEM,n.o. trénere segítségével. Sőt, az idei évben harmadik alkalommal indul útjára a kurzus Pozsonyban a Comenius Egyetem falai között.

A kurzus célja, hogy a résztvevők magabiztosan, minél szélesebb eszköztárral tudják a jövőben betölteni az osztályfőnök szerepét.

Ahogyan az elmúlt években, idén is a nem formális módszertan, és annak tanításban való lehetősége, szerepe alkotja a tananyag gerincét. Ezeknek az eszközöknek az alkalmazásával, saját élményeken keresztül a diákok a szemeszter során elsajátíthatják és gyakorolhatják a tudatos viselkedés alapjait, a határozott megjelenést, a csoportdinamika jellemzőit és működését, a csoport (osztály) és önmaguk működésének érzékelését, folyamatelemzést és a visszajelzések adását és fogadását. Ezen kívül hangsúlyos a résztvevők kommunikációs készségének, hatékony konfliktuskezelésének és promlémamegoldó képességének fejlesztése is.

A 2016/2017- es év nyári szemeszterében a kurzust Kaszmán-Saróka Liliána vezeti.