2019. 07. 11

Mindennapi előadásaink a Labirintus udvarban

A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

KEDD 17:30-19:00

Hogyan (ne) kommunikáljunk? Előad Urbán Péter, a TANDEM, n.o. vezetője, tréner, coach

Kapcsolataink minősége nagy mértékben múlik azon, hogyan kommunikálunk egymással. Férjként. Feleségként. Szülőként. Gyerekként. Testvérként. Főnökként. Beosztottként. Kollégaként. Emberként.

Egymás megértése még akkor sem mindig egyszerű feladat, ha ugyanazt a nyelvet beszéljük. A legártalmatlanabbnak tűnő kommunikációs helyzetekből is alakulhatnak ki félreértések, parttalan viták, csúnya veszekedések. Elkerülhetők-e ezek a kölcsönös félreértések, és mit lehet megtenni azért, hogy „jobban kommunikáljunk” egymással? Mit jelent egyáltalán „jól kommunikálni”?

Image
Urbán Péter

SZERDA 17:30-19:00

Tudatos karrier építése a középiskolától a munkaerőpiacig. Döntések, lépések, lehetőségek. Szűcs István pályaorientációs tanácsadó, munkaerőpiaci szakértő előadása

Az elmúlt 5 évben hihetetlen változásokon ment keresztül a munkaerőpiac: évtizedek óta nem látott munkaerőhiány, egyre több  eddig még nem létező munkakör megjelenése, digitalizáció és más kihívások jellemzik. A változások kihatnak az eredményes pályaorientációra is. A megszerzett végzettségek egyre kevésbé határozzák meg, milyen munkakört tölthetsz be. Az előadás során végigvesszük, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, illetve konkrét karrierút-építési lehetőségeket tekintük át.

Image
Szűcs István

CSÜTÖRTÖK 17:30-19:00

A „káoszelmélet”: rendszerezés felsőfokon Cserta Szandra otthonszervezési tanácsadóval, a Kívül Belül Boldogság alapítójával

Ha az Instát vagy a Pinterestet végigpörgetjük, egy képzeletbeli világ tárul elénk. Ott van a csodálatos, minimum 6-8 négyzetméteres kamra, fehér polcokkal, gyöngybetűkkel felcímkézett élelmiszertárolókkal és természetes olyan megvilágítással, mint egy profi fotózáson. A való világban pedig jobb esetben van egy sufnink, ahol még 2015-ben lejárt fűszereket is találunk és az esetek nagyrészében azt sem tudjuk, hogy mi hol van, nemhogy felcímkézzük még a címkézőgépünkkel a liszt lejárati idejét is. Lehet hogy sosem fogod megosztani a kamrádat az Instán, azonban megközelíthetsz egy olyan kamra valóságot, amiben mindennek megvan a helye és nem veszed meg feleslegesen a 6. ananászkonzervedet … hiszen nem csak egy fajta rendszerezési stílus létezik. Ismerd meg, hogy neked melyik való!

Image
Cserta Szandra

PÉNTEK 17:30-19:00

A kiégés megelőzése, a szenvedély tüzének fönntartása – Pál Feri mentálhigiénés szakember előadása

Idén ötödször látogat el hozzánk Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, akinek előadásai befelé figyelésre ösztönöznek és lelki tükröt tartanak, esszenciájában megragadva azt, amire a Labirintus udvarban törekszünk. Előadásában társkapcsolataink minőségéről esik szó: arról (is), hol a helye a szenvedélynek a tartós, megelégedettségre törekvő kapcsolatokban.

Pál Feri pályafutása magasugróként indult, ezután a római katolikus papi hivatást választotta, majd mentálhigiénét kezdett tanulni, hogy lelkivezetői feladatainak még inkább eleget tudjon tenni. Az emberi lélek rejtelmeibe beleásva magát nemcsak kiváló segítő szakemberré vált, hanem Magyarország határain belül és kívül az egyik legkedveltebb pszichológiai témájú előadójaként tartják számon. Szakmai előadásai nagyvállalatok, pszichológiai témájú fesztiválok, nyári egyetemek, művelődési központok helyszínein is megvalósulnak.

Image
Pál Ferenc

SZOMBAT 17:30-19:00

Pár-baj: miért veszekszünk, és hogyan oldjuk meg? – vendégünk a Lelki Erőd – Ujpál Emőke és Nagy Annamária tanácsadó szakpszichológusok

Csendben tűrve, vagy hangosan? Duzzogva vagy nyíltan? Őszintén vagy játszmázva? Ti veszekedtek vagy vitatkoztok? Együttműködtök vagy harcoltok? Találd meg a válaszaidat, gondolkodjunk erről közösen!

Image
LELKIERŐD