2015. 10. 16

Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási nap Somorján

A 2015. október 15-én megvalósult pályaválasztási nap első, délelőtti részében az egyes osztályok diákjai kiscsoportos önismereti és pályaorientációs foglalkozáson vettek részt, ahol megvizsgáltuk az önismeret, a tudatosság és tehetség szerepét a jövőtervezés és karrierépítés szempontjából. Ezt követően egyéni és csoportos gyakorlatokon keresztül dolgoztak saját erősségeikkel, visszajelezve egymásnak, és visszajelzéseket kapva osztálytársaiktól.

A délelőtt végén felkészülten, és a kellő információk birtokában vághattak neki a délutáni programnak, amely 8 különféle állomáson zajlott. Kipróbálhatták magukat csoportos és egyéni gyakorlatokban, lehetőségük nyílt egyéni tanácsadásra, belekóstolhattak az állásinterjú izzasztó hangulatába, kreatív névjegykártyát készíthettek, óriás társasjáték mezőin ismerkedhettek az egyetemi élet velejáróival, az egyetemekkel, továbbtanulással kapcsolatos konkrét kérdésekkel kereshették fel az infópultot, az életpálya szimbólumára épülő kötélpályán tesztelhették bátorságukat, egy fénykép erejéig lehettek frissen diplomázottak talárban, diplomával a kezükben. S végül, de nem utolsó sorban beszélgethettek a húsz meghívott "élőkönyv" egyikével az egyes hivatások, foglalkozások szépségeiről, nehézségeiről, az útról, amit be kell járni ahhoz, hogy sikeresek lehessenek a választott szakmában.

A sikeres, mozgalmas program után bízunk benne, hogy az intenzív, de annál tartalmasabb nap közelebb viszi a pályaválasztókat a leginkább nekik való szakmához, hivatáshoz. 

A programról további információ ITT olvasható.