2015. 12. 03

Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási nap Révkomáromban

A révkomáromi Ipari Szakközépiskola adott otthont az idei év utolsó pályaválasztási napjának, a Mesterségem cíMERRE? programnak, december elsején.

A délelőtt a program menetének megfelelően kiscsoportos foglalkozással indult, ahol az önismereti gyakorlatok mellett az egymásnak adott és egymától kapott visszajelzést is gyakorolhatták a diákok, a nem formális módszertan változatos eszközein keresztül. 

A délután is mozgalmasan telt, hiszen nyolc különböző, párhuzamosan működő állomáson kerülhettek a diákok közelebb a pályaválasztással kapcsolatos válaszaikhoz. A méltán népszerű Élő könyvtár "könyvei" biztosították a résztvevők számára az első kézből kapott információkat az egyes szakmákról, hivatásokról. A Kreatív standon névjegykártyát készíthettek, összegyűjthették a számukra legfontosabb motivációkat, míg a Felvételizz okosan társasjáték az egyetemi élet rejtelmeibe nyújtott játékos betekintést. Az Infópult konkrét információkkal látta el a diákokat az egyes egyetemek felvételi és pontrendszeréről. A Diplomás előkép állomásán az érettségi után egyetemre készülők fényképezkedhettek talárban, diplomával a kezükben, előrevetítve a diplomaszerzés érzését, míg a munkavállalás felé kacsintgatók kipróbálhatták magukat az állásinterjú izzasztó helyzetében a Próba állásinterjú állomásán. A kihívásokat, izgalmakat kedvelők végigmehettek az Életpálya-kötélpálya akadályain, megtapasztalva, hogy bizony érheik őket váratlan meglepetések is életútjuk során. S akiben mindezek után is maradtak kérdések, elbeszélgethettek egy pályaválasztási tanácsadóval az Egyéni tanácsadás félreeső helyszínén.

A délutáni program tombolahúzással és a program lezárásával ért véget.