2017. 11. 16

Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási nap Érsekújvárban, 2017. november 15.

MCM_Érsekújvár_2017-8

A TANDEM az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium visszajáró vendége: 2017. november 25-én negyedszer került megrendezésre a Mesterségem CíMERRE pályaválasztási nap.

Az egész napos foglalkozás a szokásos módon a pályaválasztás három alappillére mentén épült fel: ezek az önismeret, pályaismeret és munkaerőpiaci ismeretek. A program szokás szerint a négyórás kisc soportos foglalkozással kezdődött az egyes osztályokban, majd a délutáni, nagy csoportos résszel folytatódott, amelynek központi eleme az Élő Könyvtár volt. Az alkalom különlegessége, hogy olyan Élő Könyv is ült a meghívott vendégek között, aki az első érsekújvári pályaválasztási napok egyikén döntötte el, milyen foglalkozást választ magának, és most is azt az utat járja. Az Élő Könyvtárral párhuzamosan zajlottak az egyéb alternatív programok, melyek mind a pályaválasztásról és a jövőtervezésről szóltak. A legtöbb alternatív program játékos formában zajlott, hogy érdekeltté és motiválttá tegye a diákokat arra, hogy foglalkozzanak a jövőjüket érintő fontos kérdésekkel. Ezek közé tartozik a „Felvételizz okosan!” társasjáték, ahol az egyetemi évekről tudhattak meg információkat a diákok játékos formában. A kreatív standon saját névjegykártyákat és motivációs pitéket készíthettek, szimulált állásinterjúkon kipróbálhatták, milyen kérdések várhatnak rájuk a felvételi beszélgetéskor. Ezen kívül fényképezkedhettek diplomával a kezükben és talárban, odaképzelve magukat jövőbeli megálmodott egyetemük diplomaosztójára. Az önismeret fontossága újra megjelent az Életpálya-kötélpálya foglalkozáson, ahol a diákok saját éltútjukat járták végig bekötött szemmel. Ezzel párhuzamosan lehetőségük volt elbeszélgetni pályaválasztási tanácsadónkkal is, valamint a továbbtanulással, egyetemi élettel és a diákklubokkal kapcsolatos kérdéseiket feltehették az erre kijelölt Infóstandon is.

A pályaválasztási napot tombolahúzással és értékeléssel zártuk, egyúttal ez volt a 2017-es év utolsó Mesterségem CíMERRE napja is. Hálával gondolunk vissza a sikeres projektekre, és alig várjuk, hogy visszatérhessünk, frissebb információkkal, még átgondoltabb szervezéssel és sok-sok gondolat- és motivációébresztő feladattal.