2019. 12. 17

Mesterségem cíMERRE? Érsekújvárott

MCM_Érsekújvár_20191204

2019. december 4-én Érsekújvárott jártunk, hogy megtartsuk az év utolsó Mesterségem cíMERRE? rendezvényünket az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium 3. és 4. osztályos diákjai számára.

A pályaválasztási napot a diákok számára két, egymástól jól elkülöníthető részre oszlott. A délelőtt folyamán a tanulók kiscsoportos foglalkozásokon, önismereti gyakorlatokon keresztül járták körbe a pályaválasztás kérdését.

Majd egy rövid szünetet követően kezdődött a pályaválasztási nap délutáni része. Ekkor a diákok szabadon választhattak az általunk kínált kilenc stand közül. A „Felvételizz okosan!” társasjáték játékos formában kínál hasznos információkat a diákok számára az egyetemi évekről, a Kreatív standnál a saját névjegykártya, illetve a motivációs pite készítése mellett a diákok lehetőséget kaptak fiktív vagy éppen valós önéletrajz készítésére, amelynek birtokában meglátogathatták a Próba állásinterjú standot, ahol a kiírt állásokra jelentkezhettek és egy tét nélküli állásinterjún vehettek részt, majd ezt közösen az interjúztatóval ki is értékelték. Akik teljesen tanácstalanok voltak, kérdéseiket feltehették az Egyéni tanácsadás standnál. Ezen kívül még a Diplomás Előkép, az Ifópult és a Életpálya-kötélpálya állomások várták az érdeklődőket. A legnagyobb sikere azonban az Élő Könyvtárnak volt, ahol a diákok az általuk választani kívánt mesterség egy-egy képviselőjével beszélgethettek.

A siker nem marad el, hiszen nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a diákoktól:

"(…) hasznos volt. Nekem leginkább a nap délutáni része tetszett. Azon belül pedig az Élő Könyvekkel való beszélgetés." 

"Legjobban a délutáni rész tetszett, abból is az Élő Könyvtár, amikor is lehetőségem adódott beszélgetni egy olyan személlyel, aki abban a szakmában dolgozik, melyben én is szeretnék."

"Nagyon hasznosnak ítéltem, főleg az Élő Könyvtáras részt, amit úgy gondolom teljességgel ki is maxoltam. Bár én már tudtam, hová szeretnék menni továbbtanulni, jól éreztem magam és pár plusz információ birtokába is kerülhettem. Köszönöm ezt a napot! ☺️"

 

Mi pedig ezúton is köszönjük az Élő Könyveknek a részvételt.

Érsekújávári Mesterségem cíMERRE? rendezvényünket a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Image
KKA logó