2021. 03. 30

Megvalósult a Virtuális Intim Zóna képzés

Az online térben megvalósult háromnapos képzés keretében a tudatos és biztonságos internethasználat különböző témáit jártuk körbe somorjai Madách Imre  Gimnázium diákönkormányzatával. Mindezek a témák egyre jelentősebb szerepet játszanak a fiatalok életében, a távoktatás és a különböző járványügyi korlátozások ugyanis nagyon sok fiatalt kötnek jelenleg is a képernyők elé. 

A képzés első napján a közös munkát megalapozó csapatépítő gyakorlatok mellett a közösségi oldalak és annak hatásai voltak a fókuszban. Ennek a témának egy fontos része volt az influencerek szerepe a fiatalok életében, de ugyanígy nagy hangsúlyt kaptak a közösségi oldalakkal kapcsolatos szokásaink és az online énképünk feltérképezése is. A második napot az adatvédelem és a digitális lábnyom témájával indítottuk, ezek után az internetes ismerkedés, az online szexuális zaklatások és a cyberbullying témákkal is dolgoztunk. A nap második felében a tudatos internethasználat kapcsán az álhírek beazonosítását gyakoroltuk közösen. Mindezek után a közösségi média célzott tartalmairól is beszélgettünk, a tudatos internethasználat témáját pedig a túlzott képernyőhasználat veszélyeivel zártuk le.

A harmadik napon elkészítettük azt a közös projekttervet, amelynek megvalósítása során a résztvevő diákok továbbadják a tréningen elsajátított tudást.

VIZ MIG
 

A képzést a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Kultminor