2018. 07. 13

Labirintus udvar 2018 - nagyelőadás-beharangozó

Labirintus udvar 2018

A józanító teaház, a labirintusjárás, az interaktív önismereti programok és kerekasztal-beszélgetések mellett idén is lesznek nagyelőadások a Labirintus Udvarban. Lássuk, kiket és milyen témában hívott meg a TANDEM csapata az idei táborba.

Kedd: Hunčík PéterHatékony konfliktuskezelés

Bármennyire is próbáljuk elkerülni, a konfliktusok szerves részei az életünknek. Konfliktushelyzetek fordulnak elő otthon, az iskolában, a munkahelyen, barátok között. Lehet, hogy nem is elkerülni, hanem konstruktívan megoldani kell őket? Hunčík Péter huszonöt éve foglalkozik konfliktuskezeléssel, mediációval. Tanulmányait az Egyesült Államokban és Kanadában végezte, ahol a mediációnak nagy hagyományai vannak. Előadása első részében a konfliktusok kiváltó okairól, a kríziskommunikációról és a konfliktus menedzselésésének különféle technikáiról fog beszélni, a második részben pedig bemutatja, hogyan működik a mediáció a gyakorlatban.

Szerda: Szűcs IstvánSzabadulószoba a munkaerőpiacra

Tudtad, hogy a munkáltatók által manapság hirdetett munkakörök 90%-a 15 éve még nem létezett? Ebben a gyorsan fejlődő és változó közegben egyre nehezebb megtalálni az örömöt jelentő munkahelyet. Szűcs István karriertanácsadó szerda esti interaktív előadásában praktikus példákon és gyakorlatokon keresztül fogja szemléltetni, hogyan találhatod meg a számodra megfelelő karrierutat.

Csütörtök: Lánczos Andrea – Erőszakmentes kommunikáció

Az erőszakmentes kommunikáció szemléletmódja és eszköztára olyan megoldásokat kínál, melyekkel úgy nyilváníthatod ki nemtetszésedet és húzhatod meg a határaidat, hogy azt a másik megértse, és ne támadásnak vélje. A „zsiráftánc” az a módszer, amellyel mindkét fél szükségleteit figyelembe véve megtaláljuk mindkettőnk számára a lehető legjobb megoldás(oka)t. Ezt fogja szemléltetni csütörtök este Lánczos Andrea.

Péntek: Pál Feri – Elégedetten az élettel (vágyak, célok, küzdelmek)

Magasugróként kezdte, római katolikus pap lett belőle, majd hogy jobban el tudja látni a lelkivezetői feladatait, elkezdett mentálhigiénét tanulni. Olyannyira beleásta magát az emberi lélek rejtelmeibe, hogy nemcsak kitűnő segítő szakember lett belőle, hanem az egyik legkedveltebb pszichológiai témájú előadóvá vált Magyarország határain belül és kívül. Pál Feri.

Bár nagyon elfoglalt, a Gombaszögi Nyári Táborba idén is ellátogat – immáron negyedik alkalommal. „A vágyaink végtelenek. Rengeteg vágyunk sose elégül ki. Az élet senkinek sem ad meg mindent. A vágyainktól nem szabadulhatunk, de megtanulhatunk szabadon vágyakozni. Szabadon vágyakozni az tud, aki eljutott a legmélyebb vágyaihoz, amelyeknek megélése nem sóvárgóvá, hanem értékessé tesz minket. A legmélyebb vágyaink, ha teret kapnak, erőt adnak az életcéljainkhoz” – írja Pál Feri „A szorongástól az önbecsülésig” című könyvében. Vágyakról, célokról és küzdelmekről lesz szó Pál Feri péntek esti előadásában.

Szombat: Éld újra! – Playback improvizációs előadás a Pajtaszínházban

Színészek, zenészek, játékmester. Ők a playback improvizációs színház szereplői. És a közönség. Ők a „darabok“ forgatókönyvírói. Mesélnek: személyes történeteket, életeseményeket, álmokat, vágyakat, érzéseket. Vagy csak szórakoztató anekdótákat. Ők döntik el. A színészek megjelenítik a színpadon a hallottakat: a testükkel, mozgással, hangokkal, gesztusokkal, mimikával, egyszerű tárgyakkal. Ők döntik el. Ott és akkor, abban a pillanatban, előzetes megbeszélés nélkül, rögtönözve. A színészek újrajátszák, a mesélők újraélik. Ennyi? Ennyi. És mégis sokkal több. Szombat este rendhagyó módon nem a Labirintus Udvarban, hanem a PajtaszínházbanMég 1 Mesét Akciócsoport előadásában.

Ha érdekel a többi programunk is, szemezgethetsz belőlük a fb-oldalunkon vagy egyenesen a tábori programban.

Image
Labirintus udvar 2018