2014. 06. 01

Labirintus Udvar

A Gombaszögi Nyári Tábor a nyár egyik legnagyobb rendezvénye Dél-Szlovákiában - zenés fesztivál, szabadegyetem és találkozóhely. Idén pedig a TANDEM önismereti programokat kínáló Labirintus Udvarának is otthont ad. Régóta álmunk egy saját életmódtábor megszervezése, és a Labirintus Udvar ennek az álomnak a valóra válása egy kicsit. Szeretnénk megmutatni a szlovákiai magyar fiataloknak és szélesebb közönségnek, hogy miért fontos életünkben a folyamatos önismereti munka és hogy mennyi számtalan lehetőség van erre. A Labirintus Udvarban elsősorban olyan gyakorlatok és foglalkozások kipróbálására adunk lehetőségek, amelyek valamely művészeti ágat használják fel személyiségfejlesztésre. Az udvarban minden napot egy neves segítő szakmájú szakember előadása zár majd. 

Az udvar minden nap reggel 9 órától este nyolcig nyitva áll a magukra és egymásra kíváncsiak számára. Míg a délelőtti programok elsősorban az elme és a test felfrissülését szolgálják, addig a délutáni programok a lélek és a szellem számára kínálnak fejlődési, gyarapodási lehetőségeket. Íme egy kis ízelítő a programból!

A LABIRINTUS Udvar esti előadói: 

szerda: Nem csalás és nem ámítás Körmendy Petra lelkész és dúla gondolatai és tapasztalásai a spiritualitásról, rítusokról, meditációról.

csütörtök: Milyen magasra tegyem a lecet? Dr. Hunčík Péter pszichiáter és tréner gyakorlati tanácsai pályaválasztási és karrier kérdések megoldásához.

péntekAnyu még egy kicsit hagyd! Leválni vagy nem válni? Pál Feri atya Prima Primissima közönségdíjas mentálhigiénés szakember előadása a felnőtté válás útvesztőiről, az atyától megszokott könnyed és emberi hangvételben. 

szombat: Pszichofitness: Hogyan gyúrhatok a lelki egészségemért? Prof. Dr. Bagdy Emőke Prima Primissima díjas klinikai szakpszichológus előadásából megérthetünk még többet lelkünk működéséből, és megtanulhatunk néhány egyszerű technikát lelki fittségünk megőrzése érdekében. 

Az esti előadások előtt minden nap különböző önismereti és karriertervezési gyakorlatokat próbálhatsz ki. A kiegyensúlyozott, boldog élet egyik kulcsa az, hogy olyan dolgokkal foglalkozhassunk mindennapjainkban, amelyeket szeretünk, hogy kiteljesedhessünk munkánk által. Az a fiatal, aki úgy választ középiskolát vagy később egyetemet, hogy tisztában van saját képességeivel és céljaival, valamint a munkaerőpiaci helyzettel, nagy eséllyel fog számára örömteli munkát végezni a szakmájában. Éppen ezért gondoltuk a TANDEM-ben fontosnak azt, hogy a Gombaszögi Nyári Táborban is kínálunk a táborlakó fiataloknak önismeretre és egyéni felelősségvállalásra építő pályaorientációs programokat. A csütörtöki előadónk, Dr. Hunčík Péter pszichiáter és tréner abban segít majd, hogy jobban értsük az emberi viselkedést, a személyiség összetevőit és annak hatását a karrierünkre. Szombaton egy panelbeszélgetésre kerül sor, amelyben három szlovákiai magyar fiatal mondja el munkahelyi tapasztalatait – hogyan kerültek arra a pozícióra, ahol most vannak, miként küzdöttek meg a kihívásokkal és találták meg a nekik való utat. Ezen kívül pedig minden nap többféle önismeretre építő gyakorlatot kínál az udvar azok számára, akik nemcsak passzív befogadóként szeretnének a témával foglalkozni, hanem nyitottak kihívások elé állítani magukat. Az udvarban lehetőség lesz egyéni tanácsadásba is belekóstolni és nem utolsó sorban a labirintusjárás egyéni témája is lehet karrier fókuszú. 

A táborra július 15-20. között kerül sor Krasznahorkaváralján, és ebből a hat napból négy plusz egy napon lesznek elérhetőek a TANDEM-es programok a Labirintus Udvarban. A pontos és részletes program a tábor weboldalán érhető el. Jó szemezgetést és várunk Téged is!

Sajtóhírek

a Paraméteren

a Bumm.sk-n

a Kitekinto.hu-n