2015. 06. 02

KomáLom Gyerkőcfesztivál 2015. május 31.

A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

Villa Camarum révkomáromi polgári társulás gyereknap alkalmából színes programot készített a lurkóknak május 31-én, a Klapka téren és környékén szervezett KomáLom Gyerkőcfesztiválra. A versenyautó kiállítás, drámajáték és mesesarok mellett lehetőség nyílt kézműveskedni, zoknibábokat készíteni, volt karaoke, vívás, ijászkodás, ügyességi és sport versenyek, birkózás, és sok minden más is, ami egy gyereknaphoz hozzátartozhat.

A rendezvényen társszervezőként vettünk részt. A Szülőmegőrző sarok szervezését és koordinálását vállaltuk, ahol a szülők és gyerekek az Álom-kép asztalnál együtt vethették papírra gyerekkori álmaikat, a Kvízválasztón összegyűjtötték a legemlékezetesebb szófordulatokat, amiket gyermekük kreált, felidézhették a gyerekként máshogyan értelmezett szavakat, mondásokat, és a Medvetánc állomásnál fák közé feszített kötélen, két mackóval egyensúlyozva gyakorolhatták a családon belüli csapatmunkát.

A megközelítőleg 200 önkéntes munkája nagyon eredményesnek bizonyult, a vasárnap délutáni gyermekforgatag igazolta, hogy volt, és lesz is igény hasonló rendezvényekre.