2018. 05. 23

Indul a jelentkezés újabb LEHUA tréningünkre, ami ezúttal augusztusban Szlovákiában lesz

Lehua nemzetközi tréning Zeteváralja
A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

A TANDEM egyik nemzetközi projektje, a LEHUA (Szabad fordításban: Tanulj emberséget az állatoktól!) következő fordulópontjához érkezett: ismét egy 7 napos képzést hirdetünk, ahol mindenki, aki az első nagy sikerű tréningre nem jutott el, lehetőséget kap, hogy részese legyen egy 1 hetes csoportvezetői eszköztár bővítésnek.

„Számomra a hét a megismert emberek által új nézőpontokat, megközelítéseket és ötleteket adott. A ifjúsági munkához inspirációt és tapasztalat alapú megközelítéseket kaptam útravalóul. Valós ismeretekkel gazdagodtam az állatok viselkedéséről és módszertani keretek közt, játékos feladatok által sajátítottam el a tanulás folyamatába illeszthető változatosság szemléltetését ember és állatvilág közt. Élmény volt a bagolyköpet-elemzés és a csótányozás is.” – mondta a képzés után az egyik résztvevőnk.

Tulajdonképpen ez a második alkalom, amikor már a tökéletesített tréninganyagokat vetjük be, és a résztvevőknek alkalmuk nyílik nemcsak valós tudást szerezni, hanem igazi képességeket fejleszteni, amelyeknek köszönhetően könnyebben boldogulnak. Mivel a képzés végeztével a résztvevőket szeretnénk a gyakorlatban is támogatni, hogy frissen szerzett tudásukat a valós életben szerezett tapasztalatokkal mélyítsék el, így olyan táborszervezőket, ifjúsági munkásokat, cserkészeket, pedagógusokat, leendő pedagógusokat, pszichológusokat és szociális munkásokat várunk, akik a képzés után szívesen belelépnének egy mentor által támogatott folyamatba, ahol valamilyen helyi csoporttal ki is próbálják a tanultakat.

Image
Lehua nemzetközi tréning Zeteváralja

 

„Csupa pozitív élménnyel gazdagodtam a tréning alatt, ugyanakkor tanultam is új dolgokat, az ismerkedős játékoktól kezdve a különböző csapatfeladatokon keresztül a szimulációs játékokig. Persze mindezeket komoly átgondoltság tetőzte, mert fontos volt ezeknek a gyakorlatoknak, játékoknak a módszertani része is. Először mint résztvevők vettünk részt rajtuk, de utána alaposan elemeztük őket. Természetjárás és biológiai előadások is járultak ehhez a tréninghez. Jóindulatú, aktív emberekkel ismerkedtem meg, ami a hangulat javára vált. Csak ajánlani tudom az olyan embereknek, akik civil szférában vagy pedagógusként, szervezőként dolgoznak, valamint azoknak, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és a természetet.”

De még mielőtt ennyire előre szaladnánk, eláruljuk a képzéssel kapcsolatos eddigi részleteket (érdemes az oldalt figyelni, hiszen az idő előre haladtával egyre több részlettel aktualizájuk a weboldalt).

 

A 7 napos képzés részletei

Időpont: 2018. augusztus 6-12.

Helyszín: Mýto pod Ďumbierom (Vámos), Alacsony-Tátra, Szlovákia

Utazás: Odaút: augusztus 6. kora reggeli órákban, Visszaút: augusztus 12. késő esti órákban (útiköltségtérítéssel)

S hogy mi minden történik majd a képzésen?

  • A tréning során új játékokat próbálunk ki, amelyeket iskolai keretek között, természetiskolai programokon, illetve táborok vezetése során is használhatsz
  • fejlesztheted kompetenciáidat és bővítheted csoportvezetői eszköztáradat
  • megismerheted a LEHUA projekt tréningekre-tábokorokra kidolgozott tananyagát, amely a következő témákat tartalmazza: sokszínűség, biodiverzitás, szükségleteke, az együttélésé szabályai, sztereotípiák, rendszergondolkodás, érzékek és érzékelés
  • kézhez kapsz egy nagyon értékes tréningcsomagot (résztvevői munkafüzet, tréninganyag, játékleírások gyűjteménye), amelyek tele vannak tippekkel, konkrét leírásokkal, hogy izgalmasabbá és sokrétűbbé tudd varázsolni a természet és ezáltal magunk megismerésével kapcsolatos programjaidat
  • állatokkal foglalkozó, természetvédő szakemberekkel találkozhatsz és megismerkedhetsz az általuk vezetett egyesületekkel

 

„Trénerjelöltként voltam jelen a képzésen, és az volt a személyes fejlődési célom, hogy gazdagítsam az eszköztáramat, és ez maradéktalanul megvalósult; energizáló, szimulációs és szabadban játszható játékokat is tanultam, mi több, a Milvus és az Állatkert olyan plusz biológiai szakmai töltetet adtak hozzá a projekthez, melyet még így, bölcsészként is élveztem és érdekfeszítőnek találtam. A legjobban mégis az emberekhez kapcsolható tanulást élveztem: életkorát, élettapasztalatát, foglalkozását és szakmai végzettségét tekintve gazdag csoport volt jelen, értékes, tettrekész emberekkel.

A hét maga az önismeret és csoportdinamikai tanulás jegyében telt, amit szervesen követett az állatvilág működésének ismertetése: az érzékek, szükségletek, állati és emberi rendszergondolkodás, az együttélés szabályai és a sztereotípiák mentén haladtunk, de meglepetésben sem volt hiány. A Madarasi Hargita meghódítása az egy és fél méteres hóban éppen olyan izgalmas volt, mint tapidobozba nyúlni, vagy csótányt simogatni. Ha tehetném, újra elmennék: az élményszerű feladatok és a csoport megtartó bizalma megerősítették bennem, hogy így érdemes igazán tanulni.”

Image
Lehua nemzetközi tréning Zeteváralja

 

Mivel a tréning teljes költsége a LEHUA pályázatunkból van térítve, így a képzés számodra teljesen ingyenes (utazás, szállás, teljes ellátás és a képzés díja nem terhel).

Jelentkezni az űrlap kitöltésével tudsz, amit ezen a címen érsz el:

https://tinyurl.com/lehuakepzes

 

Ha megszólított a képzés, de kérdéseid vannak még, akkor keresd a projekt vezetőjét bátran, aki minden kérdésedre vagy már tudja, vagy megkeresi a választ. Borvák Máriát eléred a borvak.maria@tandemno.sk e-mail címen.

A jelentkezés határideje: JÚLIUS 20.

Sajnos csak 6 darab helyünk van.

Jelentkezési űrlap: https://tinyurl.com/lehuakepzes