2018. 04. 19

Időgazdálkodási tréning a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumban

időgazdálkodás tréning 2
A programban résztvevő TANDEM-es munkatársak

Március elején egy nagyon inspiratív közegbe látogathattunk el, ugyanis a Pozsonyi Magyar Szakkollégium tagjaival dolgoztunk együtt két napon keresztül. A hétvégi tréninget Molnár Krisztával tartottuk a csapatnak időgazdálkodás témában.

A tréninget a jövőbe tekintéssel kezdtük, ugyanis a célok, jövőbeli elképzelések nélkül nem lehet beszélni priorizálásról, hatékony feladatbeosztásról. Külön figyelmet szenteltünk annak, hogy feltárjuk, mennyi energiával gazdálkodunk jelenlegi élethelyzetünkben. Ez vezet el ahhoz, hogy tudatosabban gondolkodjunk saját határainkról, hogy világossá váljon, szükségünk van megfelelő feltöltődésre a hatékony munkálkodáshoz. Mindemellett konkrét kérdésekre, problémákra fordítottuk a figyelmet, melyekre kisebb technikákat, trükköket kínáltunk lehetséges megoldásként. A szakkollégisták csapata nagyon nyitott volt, s úgy tapasztaltuk, fontos számukra, hogy minőségi időt tudjanak szánni kötelességeikre, feladataikra; nagyon remek volt velük együtt dolgozni.


Elengedhetetlennek tarjuk, hogy a fiatalok tudatosabban gondolkozzanak idejükről, energiájukról, hisz így tehetnek azért, hogy összeszedetten és céltudatosabban tevékenykedjenek mindennapjaikban.
 
Kaszmán-Saróka Liliána