2020. 09. 28

Hatékony konfliktuskezelés tréning

Hatékony Konfliktuskezelés tréning

A képzés a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt a tervezett időpontban ELMARAD. Amint a körülmények engedik, keresünk egy új időpontot.


Konfliktusok voltak, vannak és lesznek is. Éppen ezért nem mindegy, mit kezdünk velük, hogyan kezeljük őket. Sokfélék vagyunk: vannak, akik kifejezetten félnek a konfliktusoktól, ódzkodnak tőlük, komoly energiát fektetnek abba, hogy elkerüljék őket. Mások lubickolnak a konfliktusokban, jól bírják a feszültséget, és akár még élvezik is, hogy győzhetnek, illetve legyőzhetnek másokat. A két véglet között – elkerülő és lubickoló – széles a skála. Ahhoz, hogy a konfliktusokat hatékonyan kezeljük, két dolgot – az önérvényesítést és az empátiát – egyszerre kell tudni jól működtetni.

A másfél nap célja nem az lesz, hogy a konfliktusok elkerüléséhez adjon segítséget, ugyanakkor mások legyőzéséhez sem kíván hozzájárulni. A tréning abban szeretne segíteni, hogy a résztvevők őszintén, nyíltan, a saját és a másik fél érzéseit figyelembe véve, hatékonyan tudják kezelni a konfliktusos helyzeteiket.

Kinek ajánljuk a képzést?

A képzést minden olyan felnőttnek ajánljuk, aki

  • úgy gondolja, hogy szinte már gyanúsan nincsenek konfliktusai;
  • úgy gondolja, hogy éjjel-nappal konfliktusokkal küzd;
  • úgy gondolja, hogy szeretné jobban képviselni magát a konfliktusos helyzetekben;
  • úgy gondolja, hogy jobban oda kéne figyelnie az emberekre, mert könnyen leteremti őket…

Ha úgy érzed, hogy ezek közül bármelyik elgondolkodtat, gyere el!

 

Mit nyújt a képzés?

A képzésen megértheted, hogy mit csinálsz jól és adott esetben mit szúrsz el a konfliktusos helyzetekben. Megismered a konfliktuskezelés módszertanát, logikáját és olyan eszközöket kapsz, amelyeket be tudsz vetni akár már másnap is. A hangsúly a konkrét, valós életből hozott helyzeteken való gyakorláson lesz, hogy a hatékony konfliktuskezelés módszer-, illetve eszközkészlete minél inkább a sajátoddá váljon, és az aktuális konfliktusaidban tudj előre lépni. Ennek feltétele a nyitottság és hajlandóság saját valós eseteket hozni. Mivel nem előadás és ismeretátadás lesz, hanem a résztvevők hozott eseteivel szeretnénk dolgozni, a résztvevők száma korlátozott: maximum 10 fő.

 

Ki tartja a képzést?

A képzést Rabec István fogja tartani.

Rabec István

Rabec István

A TANDEM egyik alapítója és képzője. Szervezetfejlesztőként, trénerként és coachként dolgozik az üzleti világban és a civil szektorban egyaránt. Mellette a SOTE Mentálhigiéné Intézetében vezetést és szervezetfejlesztést, a Budapesti Gazdasági Egyetemen szervezetfejlesztést oktat.

 

A képzés időpontja:

2020. október 17-18.

Szombat (október 17.)

  • 9:00-13:00: délelőtti blokk
  • 13:00-14:30: ebédszünet
  • 14:30-18:30: délutáni blokk

Vasárnap (október 18.)

  • 9.00-13.00: délelőtti blokk és zárás

Helyszín: Komárom, Zichy-pont

A képzés ára 75 euró, amit kérünk befizetni a jelentkezési határidőig (vagyis október 13-ig)

  • vagy a TANDEM,n.o. bankszámlaszámára: SK7302000000002659482553, ahol a megjegyzésben a teljes nevet kérjük beírni, illetve variabilny symbolnak a 20201017-es számot,
  • vagy személyesen a TANDEM-irodában a Danubius kollégium épületének első emeletén (Dunajské nábrežie 12, 945 01 Komárno). Érkezés előtt érdemes facebookon egyeztetni, hogy biztosan jó időpontban érkezz.

Nappali szakos egyetemi hallgatóknak, illetve civilszervezetek tagjainak 20% kedvezményt biztosítunk (vagyis az ő esetükben 60 euró a képzés ára).

A képzés alatt kávét, frissítőt biztosítunk, de az étkezéseket mindenki magának biztosítja, nem szervezünk közös ebédet vagy vacsorát a tréning résztvevőinek. Az esetleges szállást is mindenki magának foglalja le.

Jelentkezési határidő: 2020. október 13., kedd éjfélig

Jelentkezés módja: A jelentkezésed az előleg befizetése és az online jelentkezési lap kitöltése által válik érvényessé. Ezt a következő címre kattintva tudod megtenni: https://forms.gle/HVewDLh5cV463UfP7

Résztvevők létszáma: minimum 6 fő, maximum 10 fő.

 

Kérdés és/vagy bővebb információ: Molnár Éva, molnar.eva@tandemno.sk, 0915 245 690