2017. 10. 30

Felszállópálya 2017

Felszállópálya

Október 27-29. között, Karván valósult meg a TANDEM Felszállópálya névre keresztelt trénerképzője. A 25 órás alapképzés célja az volt, hogy a csoportokkal foglalkozó vagy csapatban munkálkodó résztvevők betekintést nyerjenek az élményalapú nem formális eszközök és módszerek használatába, és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek.

 A képzés, ahogy a beharangozó is ígérte, a saját élményű tanulásra épített. A három nap folyamán alkalom nyílt arra, hogy a résztvevők akváriumgyakorlatokban próbálják ki magukat. Ehhez szükség volt arra, hogy vállalják a felelősséget saját fejlődésükért, és szükség volt a trénerek által létrehozott biztonságos közegre és a csoport nyitottságára is. Az elméleti ismeretanyag és a gyakorlati részek váltották egymást a tréningen, a játék, az öröm, a gyermeki én megélése ugyanúgy domináns szerepet töltött be, akárcsak az elmélyült elemzések és a csoportdinamikai folyamatok felismerése és értelmezése.  A hétvége a csoportvezetésen túl lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők mélyítsék önismeretüket, dolgozzanak komfortzónájuk, tanulási zónájuk és pánikzónájuk felismerésén, saját fejlődési célokat tűzzenek ki, és fogalmazzák meg a hozzájuk vezető utat, felismerjék csoportban betöltött szerepüket, valamint visszajelzéseket kapjanak és adjanak. Csoportvezetőként fejlődtek a vezetői szerepek értelmezésében, a csoportfolyamatok működtetésében, technikákkal és módszerekkel gazdagodtak, és a tervezés lépéseit és szempontjait is megvizsgálták.

A tréning végeztével két résztvevő lett az, akik közös megegyezéssel a TANDEM trénerjelöltjévé váltak – Gál Erik és Voda Zsófia lesznek azok, akik egy hosszú, de nagyon izgalmas utat kezdhetnek el bejárni – a trénerré válás útját.